Annonce

Annonce

Brev:

Ammestrejke?


3. februar 2020

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Ammestrejke?

Hej Helen

Jeg har tidligere skrevet til dig ang. søvn og amning, og nu er problemerne så eskaleret.

Min søn er nu 4 mdr, og han har siden han var cirka 8 uger været urolig ved brystet i perioder, og han har også taget lige i underkanten på af, hvad han burde. Jeg har været til adskillige ammevejledere, der kunne bekræfte, at jeg har mælk nok, og at jeg bare skulle fortsætte, fordi han trivedes og var glad selvom han ikke tog nok på.

Vi har egentlig haft en god periode, selvom han kun spiser, når han VIRKELIG er sulten/burde være sulten, altså cirka hver 4. time, og KUN lige efter en lur (en sjælden gang indimellem) men ALDRIG før en lur. Du skriver altid, at det er meget vigtigt, at barnet ammes som en del af putteritualet, og det har altså ikke været muligt for os i måneder, hvilket bekymrer mig? Burde babyer ikke elske at ligge og spise?

Min søn virker i hvert fald mest som om, det med at spise er et nødvendigt onde. Hvis jeg forsøger at lægge ham til på andre tidspunkter end lige efter en lur og minimum 2 timer men helst 4, laver han flitsbuen og græder. De sidste to nætter har han reageret sådan det meste af natten, hvorfor hans og min søvn også har været meget sporadisk, da han jo virker sulten, og ligger uroligt, men ikke vil spise. Han vil slet ikke tage fat, han rykker bare hovedet væk og græder, når jeg forsøger at lægge ham til.

Han tager gladeligt en flaske med MME, så jeg overvejer, om jeg bare skal skifte til det, selvom bare tanken gør mig uendeligt trist. Men jeg har kæmpet så længe nu, og jeg føler, han vil foretrække flaske, og i sidste ende er det jo ham, der er vigtigst. Det skal lige siges, jeg kun har givet ham MME få gange, når han har afvist brystet virkelig længe, og jeg slet ikke kan få ham til at spise. Begge ...


Annonce

... ammevejledere, jeg har talt med, har ment, jeg skulle droppe flaske helt.

Jeg ved ikke, om man kalder det ammestrejke, når det kun er noget af tiden (primært nat og morgen) han ikke vil spise. Tidligere var det netop om natten, jeg kunne få mest mælk i ham. Han spiser nok 5-6 gode måltider om dagen, hvor han drikker på begge bryster i 5-10 min hver. Bagefter virker han mæt og tilfreds, og han ser også glad ud, når jeg "pakker" brysterne ud.

Jeg har prøvet hud mod hud og laidback, men han laver igen bare flitsbuen og stikker i et hyl. Så en "ammeferie" som nogle anbefaler mod ammestrejke vil blive lidt af en kamp. Hverken mælkemængde eller nedløb er problemet, begge dele fungerer. Jeg kan nogle gange få ham til at tage fat, hvis jeg har en ammebrik på, og jeg har også lidt små brystvorter, men han har jo sagtens kunne få fat og spise godt uden, så det undrer mig, han pludselig foretrækker det.

Synes du, vi skal begynde at give ham grød? Jeg ved, at det nok vil komplicere amningen endnu mere, men vil måske også få hans vægt til at stige og få ham til at trives endnu bedre? Det skal lige siges, at han udviser alle trivselstegn, med undtagelse af, at han kun sover maks 2 timers lure, en sjælden gang 2.5 timer, og som regel med opvågninger hvert 45. minut. Om natten sover han virkelig dårligt for tiden. Et 2-3 timers stræk først på aftenen og derefter 1.5 times intervaller og tit med en times vågentid ved 3-tiden. Men han er glad, legesyg, opmærksom, god i kontakten osv.

Har du en idé til, hvad jeg kan gøre, og synes du, jeg skal begynde på grød eller MME? Jeg er så bange for, at det skal få amningen til at gå helt i stå, men det er simpelthen så hårdt, at han afviser brystet.

Tak for en god brevkasse og en hyggelig podcast på Podimo :)

Venlig hilsen
Louise.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Styrk barnets motorik og balance med GoBabyGo

GoBabyGo er et dansk børnetøjsbrand som designer skridsikre produkter til aktive små børn. Kravleserien består af skridsikre strømper, strømpebukser, leggings og knæbeskyttere har specialdesignede gummidutter, som styrker barnets motorik og balance når det skal i gang med at kravle og gå. ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

11. juni 2021 | Udstyr | 4 mdr.

Motorisk uro - svøb eller?

Kære Helen Tak for et meget fyldestgørende svar på mit tidligere brev....

Læs hele brevet og Helens svar


5. juni 2021 | Sovevaner | 5 mdr.

5 mdr og kan ikke give sig hen til søvnen

Hej Helen, Tak for dit tidligere svar til os. Nu er vi på den igen....

Læs hele brevet og Helens svar


31. maj 2021 | Sovevaner | 4 mdr.

Kan kun finde ro ved bevægelse

Kære Helen Jeg har simpelthen brug for at få nogle friske øjne på min...

Læs hele brevet og Helens svar


25. maj 2021 | Sovevaner | 4 mdr.

Powernap - 4 mdr.

Hej Helen Jeg ønsker lidt rådgivning omkring min søn på snart 5 måneder....

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2021 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Pige 5 mdr modstand på flasken

Kære Helen, Tak for en rigtig god brevkasse. Den er blevet læst flittigt på...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rodfrugter

Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.

Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.

Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...

Læs mere i Babylex

Optøning af spædbarnsmad

Hvis du har lavet små portioner af skemad, og de ligger klar i fryseren, så er det vigtigt at du optøer efter følgende retningslinier:

- Mad som har været optøet, må aldrig fryses igen

- Kød og fisk optøs i en skål i køleskabet. Optøning i en plastpose i koldt vand kan bruges, hvis det skal gå hurtigt. Optøning i varmt vand frarådes på grund af stor bakterievækst

- Frugt og grønt, som skal koges, optøs direkte i gryde fra fryser. Herved bevares smag,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for altid lange og fyldestgørende svar.

Lone og Claus fra København


Annonce