Annonce

Annonce

Brev:

Ammestrejke?


3. februar 2020

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Ammestrejke?

Hej Helen

Jeg har tidligere skrevet til dig ang. søvn og amning, og nu er problemerne så eskaleret.

Min søn er nu 4 mdr, og han har siden han var cirka 8 uger været urolig ved brystet i perioder, og han har også taget lige i underkanten på af, hvad han burde. Jeg har været til adskillige ammevejledere, der kunne bekræfte, at jeg har mælk nok, og at jeg bare skulle fortsætte, fordi han trivedes og var glad selvom han ikke tog nok på.

Vi har egentlig haft en god periode, selvom han kun spiser, når han VIRKELIG er sulten/burde være sulten, altså cirka hver 4. time, og KUN lige efter en lur (en sjælden gang indimellem) men ALDRIG før en lur. Du skriver altid, at det er meget vigtigt, at barnet ammes som en del af putteritualet, og det har altså ikke været muligt for os i måneder, hvilket bekymrer mig? Burde babyer ikke elske at ligge og spise?

Min søn virker i hvert fald mest som om, det med at spise er et nødvendigt onde. Hvis jeg forsøger at lægge ham til på andre tidspunkter end lige efter en lur og minimum 2 timer men helst 4, laver han flitsbuen og græder. De sidste to nætter har han reageret sådan det meste af natten, hvorfor hans og min søvn også har været meget sporadisk, da han jo virker sulten, og ligger uroligt, men ikke vil spise. Han vil slet ikke tage fat, han rykker bare hovedet væk og græder, når jeg forsøger at lægge ham til.

Han tager gladeligt en flaske med MME, så jeg overvejer, om jeg bare skal skifte til det, selvom bare tanken gør mig uendeligt trist. Men jeg har kæmpet så længe nu, og jeg føler, han vil foretrække flaske, og i sidste ende er det jo ham, der er vigtigst. Det skal lige siges, jeg kun har givet ham MME få gange, når han har afvist brystet virkelig længe, og jeg slet ikke kan få ham til at spise. Begge ...


Annonce

... ammevejledere, jeg har talt med, har ment, jeg skulle droppe flaske helt.

Jeg ved ikke, om man kalder det ammestrejke, når det kun er noget af tiden (primært nat og morgen) han ikke vil spise. Tidligere var det netop om natten, jeg kunne få mest mælk i ham. Han spiser nok 5-6 gode måltider om dagen, hvor han drikker på begge bryster i 5-10 min hver. Bagefter virker han mæt og tilfreds, og han ser også glad ud, når jeg "pakker" brysterne ud.

Jeg har prøvet hud mod hud og laidback, men han laver igen bare flitsbuen og stikker i et hyl. Så en "ammeferie" som nogle anbefaler mod ammestrejke vil blive lidt af en kamp. Hverken mælkemængde eller nedløb er problemet, begge dele fungerer. Jeg kan nogle gange få ham til at tage fat, hvis jeg har en ammebrik på, og jeg har også lidt små brystvorter, men han har jo sagtens kunne få fat og spise godt uden, så det undrer mig, han pludselig foretrækker det.

Synes du, vi skal begynde at give ham grød? Jeg ved, at det nok vil komplicere amningen endnu mere, men vil måske også få hans vægt til at stige og få ham til at trives endnu bedre? Det skal lige siges, at han udviser alle trivselstegn, med undtagelse af, at han kun sover maks 2 timers lure, en sjælden gang 2.5 timer, og som regel med opvågninger hvert 45. minut. Om natten sover han virkelig dårligt for tiden. Et 2-3 timers stræk først på aftenen og derefter 1.5 times intervaller og tit med en times vågentid ved 3-tiden. Men han er glad, legesyg, opmærksom, god i kontakten osv.

Har du en idé til, hvad jeg kan gøre, og synes du, jeg skal begynde på grød eller MME? Jeg er så bange for, at det skal få amningen til at gå helt i stå, men det er simpelthen så hårdt, at han afviser brystet.

Tak for en god brevkasse og en hyggelig podcast på Podimo :)

Venlig hilsen
Louise.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få både fordele og frihed med en babynest

Kodeordet er tryghed
Når barnet ligger i sin mors mave, er det den eneste lille verden, baby kender til. Det er for så vidt også et af de tryggeste steder i verden, og det er selvfølgelig svært at efterligne i virkeligheden.
Men det er udgangspunktet for en babynest, eller babyrede, ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

28. februar 2020 | Diverse | 3 mdr.

Grøn tynd afføring

Kære Helen. Jeg har fået meget hjælp af dig vedrørende min søn på nu 4 år....

Læs hele brevet og Helens svar


28. februar 2020 | Amning | 4 mdr.

Amning/ammestrejke

Kære Helen Jeg har en søn på 4 måneder, som jeg har fuldammet de første 3...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Ingen søvn

Hej. Vi har stadig problemer... Emnerne er mad og søvn. Det bliver næsten...

Læs hele brevet og Helens svar


22. februar 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvnrytme om dagen - 4 mdr.

Hej Helen Jeg har en datter på 4,5 måned. Hun har indtil hun var ca. 3,5...

Læs hele brevet og Helens svar


21. februar 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Min datter vil ikke sove til formiddag eller eftermiddag

Kære Helen Jeg har et spørgsmål vedrørende søvn hos min datter på 4 mdr....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Donorhjælp

Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:

1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.

Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.

Læs mere i Babylex

Tvillingefødsel

Det er altid noget ganske særligt at få et barn, men at få to på en gang er noget helt specielt.

En tvillingefødsel skal helst foregå på en specialafdeling fordi der er større risiko for komplikationer. Cirka halvdelen af alle tvillingegraviditeter bliver afsluttet med planlagt kejsersnit, fordi den første tvilling sidder med numsen nedad, eller fordi der er andre problemer, der forhindrer normal fødsel.

Cirka tre ud af fire, som kommer i fødsel, ender med at føde...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen & Co.

Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.

Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )

Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!

Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.


Annonce