Brev:
Smerter efter amning
Hej Helen.
Søn nummer to er nu 8 måneder og vokser dejligt, men jeg har i tre uger nu (av og på) oplevet stærke smerter efter amning. Det føles som om det brænder inde i brystet (kun Venstre) ca. 1-2 timer efter amningen, og så aftager det gradvist. Små jag nu og da forekommer dog. Jeg kan ikke sove for det og har af og til måtte spise stærke smertestillende for at kunne holde det ud.
Jeg har været hos lægen og blev sat igang med en pillekur i mod svamp, hvilket virkede som det mest oplagte, da min søn tidligere har haft trøske. Der er nu gået lidt over en uge, og der er ingen bedring, så lægen mener ikke længere det er svamp, men at jeg nok bare er “en af dem” hvor man ikke kender til årsagen til smerterne. Hun sagde desuden at jeg jo kunne overveje at afslutte amningen, eller forsøge at amme mindre på mit venstre bryst i en periode. Jeg har ...
... dog ikke overhovedet lyst til at afslutte amningen, og kan heller ikke affinde mig med ikke at kende til årsagen til smerterne. Der har jo ikke været sådanne problemer før, så hvorfor kommer det nu?
Jeg har før haft white spots, især på det højre bryst, men oplevede for tre uger siden, og altså lige op til dette forløb, også at have det på venstre. Jeg fik prikket hul med nål og masseret mælken ud, men det “sår” eller hvide område som plejer at hele op, er stadig hvidt og ret ømt og er desuden større end det jeg før har haft.
Jeg vil så gerne problemet til livs, for smerterne er uudholdelige, og jeg vil virkelig gerne fortsætte med at amme mit barn. Har du nogle bud? Man får vel ikke pludselig problemer med sutteteknik efter 8 måneder? Og kan en skade på brystvorten overhovedet give så stærke smerter inde i brystet?
Med venlig hilsen
Sarah
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
Viden om børn:
Bleudslæt
Bleudslæt ses som rødme på numsen. Det kan være små røde pletter, men det kan også være store røde skjolder på huden. Der kan gå hul og komme sår, hvis det er rigtig slemt.
Bleudslæt opstår ofte, hvis barnet har haft en ble på for længe, der har været for våd af tis eller afføring. Det er syren i urin og afføring, der så ødelægge barnets hud. Børn kan også blive røde i numsen i forbindelse med diarré, hvor man måske ikke når at opdage at barnet har noget i bleen og derfor ikke...
Børnevaccinationsprogram
I Danmark har vi følgende børnevaccinations program, som anbefales af sundhedsmyndighederne:
3 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 1 og PCV-1
5 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 2 og PCV-2
12 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 3 og PCV-3
15 mdr.: MFR 1
4 år.: MFR 2
5 år.: Difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination
12 år.: MFR 2 og til piger HPV 1, 2 og 3 (MFR 2 til...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.