Annonce

Annonce

Brev:

Smerter efter amning


15. januar 2020

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Smerter efter amning

Hej Helen.

Søn nummer to er nu 8 måneder og vokser dejligt, men jeg har i tre uger nu (av og på) oplevet stærke smerter efter amning. Det føles som om det brænder inde i brystet (kun Venstre) ca. 1-2 timer efter amningen, og så aftager det gradvist. Små jag nu og da forekommer dog. Jeg kan ikke sove for det og har af og til måtte spise stærke smertestillende for at kunne holde det ud.

Jeg har været hos lægen og blev sat igang med en pillekur i mod svamp, hvilket virkede som det mest oplagte, da min søn tidligere har haft trøske. Der er nu gået lidt over en uge, og der er ingen bedring, så lægen mener ikke længere det er svamp, men at jeg nok bare er “en af dem” hvor man ikke kender til årsagen til smerterne. Hun sagde desuden at jeg jo kunne overveje at afslutte amningen, eller forsøge at amme mindre på mit venstre bryst i en periode. Jeg har ...


Annonce

... dog ikke overhovedet lyst til at afslutte amningen, og kan heller ikke affinde mig med ikke at kende til årsagen til smerterne. Der har jo ikke været sådanne problemer før, så hvorfor kommer det nu?

Jeg har før haft white spots, især på det højre bryst, men oplevede for tre uger siden, og altså lige op til dette forløb, også at have det på venstre. Jeg fik prikket hul med nål og masseret mælken ud, men det “sår” eller hvide område som plejer at hele op, er stadig hvidt og ret ømt og er desuden større end det jeg før har haft.

Jeg vil så gerne problemet til livs, for smerterne er uudholdelige, og jeg vil virkelig gerne fortsætte med at amme mit barn. Har du nogle bud? Man får vel ikke pludselig problemer med sutteteknik efter 8 måneder? Og kan en skade på brystvorten overhovedet give så stærke smerter inde i brystet?

Med venlig hilsen
Sarah

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. februar 2020 | Sovevaner | 8 mdr.

Hjælp til en træt mor

Hej Helen. Min datter er nu 8,5 mdr. Fra hun blev født og til hun blev 3...

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2020 | Sovevaner | 6 mdr.

Skære ned/stoppe natamning

Hej Helen, og mange tak for en dejlig brevkasse! Jeg skriver til dig fordi,...

Læs hele brevet og Helens svar


14. februar 2020 | Udvikling | 8 mdr.

Far flytter endelig til Danmark

Hej Helen. Tak for en fantastisk brevkasse. Jeg skriver til dig, fordi...

Læs hele brevet og Helens svar


13. februar 2020 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Døgnrytme 8 mdr

Hej Helen Vi kunne endnu engang rigtig godt bruge råd fra dig :) Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


12. februar 2020 | Sovevaner | 6 mdr.

Mad og nattesøvn

Kære Helen Jeg har en aktiv og dejlig lille dreng der lige er blevet 6...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

K vitamin

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn får k vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået k vitamin denne ene gang skal det ikke gives igen.

Læs mere i Babylex

Fordøjelse

Barnets første afføring kaldes meconium og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve og man kan på afføringen således se om barnets fordøjelse fungerer.

Babyer som kun får brystmælk vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn der ammes kan have flere dage imellem deres afføringer.

Babyer der både får brystmælk og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce