Annonce

Annonce

Brev:

Ammer kort tid og sjældent


6. december 2019

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Ammer kort tid og sjældent

Hej Helen

Tak for din hjælp tidligere. Jeg har dog stadig problemer med at amme min søn, og håber du igen kan hjælpe med et godt råd. Det har stået på næsten tre uger nu, og det opstod fra den ene dag til den anden, da han var præcis seks uger gammel.

Han spiser godt i cirka 5 minutter ved brystet, og begynder så pludseligt at græde - dog ikke ved sidste amning om aftenen og om natten, hvilket måske skyldes, han halvsover, mens han spiser. Han græder i alle stillinger, så det er heller ikke der, problemet ligger. Det hjælper (for det meste) heller ikke at skifte bryst eller skifte stilling, efter han er begyndt at græde. Nogle gange hjælper det, men som regel resulterer det bare i endnu mere og meget insisterende gråd.

Han er tjekket for kort tungebånd. Det er lidt kort bag til, men ikke kort nok til ØNH vil klippe. Han har ellers stort set alle symptomer på det, undtagen at mine brystvorter ikke er ømme/sprækker.

Han har muligvis haft lidt trøske, som jeg troede, var årsagen i en periode. Det er behandlet uden bedring.

Han har været til kiropraktor og er blevet trykket på. Han var lidt låst i nakken, men det har heller ikke hjulpet at få gjort noget ved det.

Jeg har været til ammerådgiver, og ifølge hende (og også min egen opfattelse) har jeg rigeligt mælk og et ganske fint nedløb - lidt hurtigt, men ikke for hurtigt, umiddelbart.

Han er faldet en lille smule på vægtkurven, men har så efterfølgende taget det på igen, og han er ganske fint i stand (vejede 5580 g sidst SP var her kort før han fyldte 8 uger, vejede 3560 g ved fødslen). Så umiddelbart får han det, han skal.

Jeg har selv en idé om, det kan skyldes han sluger luft under amningen, da han tit bøvser højt, når jeg fjerner ham, efter han begynder at græde. Men hvis jeg lægger ham til igen efter bøvsen græder han bare videre med det samme eller efter 3-4 sug. Jeg har også overvejet silent refluks, men jeg føler ikke lægen tager det seriøst, da han ikke gylper.

Jeg har været til egen læge med ham. Hun sagde, at eftersom han tager på, så må jeg ...


Annonce

... bare lære at leve med det. Hun tjekkede også maveform, mund mv. og så ingen tegn på, han ikke trives.

Det er virkelig hårdt, at han græder så meget efter amningen. Derfor overvejer jeg nu, om jeg bare skal tage ham fra brystet, når han begynder at græde, og lade være med at amme videre, selvom jeg tænker, han ikke har spist nok. Altså jeg vil stoppe med at prøve at overtale ham til at tage brystet igen, ved at skifte stilling, bryst mv. Det skyldes, at han som regel bliver meget ked af det, når jeg prøver at få ham til at spise mere. Hvis jeg tager ham fra med det samme, han begynder at klynke, og lægger ham på legetæppet smiler han som regel og virker glad.

Det vil dog betyde, at han så kun spiser cirka 5 minutter på ét enkelt bryst hver 3. time. Det synes jeg jo ikke lyder af meget, men han suger dog rigtig fint og laver gode synkelyde i de 5 minutter. Og han tager jo umiddelbart også på. Efter 5 minutter bliver han som regel ked af det - dog sjældnere hvis der er gået 3+ timer siden sidste amning, og han dermed må tænkes at være virkelig sulten - så kan hans gråd også bare være hans måde at fortælle mig, at han er mæt? Her tænker jeg også i og med, at han tit smiler til mig og er interesseret i kontakt, hvis jeg tager ham fra med det samme, han begynder at klynke. Så: Er 5 minutters amning hver 3. eller 4. time nok?

Jeg er så bange for, at det aldrig stopper, og at han vil blive ved med at græde efter hver amning, for så vil jeg have svært ved at fortsætte amningen lige så længe, som jeg selv gerne vil. Men samtidig vil jeg virkelig også være ked af at give modermælkserstatning på flaske.

Har du hørt om problemet tidligere? Jeg har læst mange opslag på facebook i diverse amme-grupper, hvor andre mødre har nøjagtigt samme problem, dog uden de nogensinde har fundet ud af, hvad problemet skyldtes. Flere skriver, de har oplevet det samme, og at det stoppede af sig selv, men nu er der snart gået tre uger, og jeg bliver mere og mere desperat.

Jeg glæder mig til at læse dine tanker om problemet.

Venlig hilsen
Louise.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Bobby bøgerne giver mulighed for nye sproglige oplevelser!

Velkommen til Bobbys hverdag. I Bobby bøgerne følger vi Bobbys dag i vuggestuen, mens I sammen udforsker sproget. De seks bøger i BOBBY serien gør det let og hyggeligt at lege med sproget sammen med dit 1-3 årige barn.

Hvad er særligt ved Bobby bøgerne?

Læsning af ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

25. september 2020 | Diverse | 3 mdr.

Tænder - 3 mdr.

Kære Helen, Jeg skriver til dig, idet jeg tror, at min datter på 15 uger er...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2020 | Kost og ernæring | 2 mdr.

Mad og vægt - 2 mdr.

Hej Helen Jeg har tidligere skrevet til dig ang. min lille dreng og hans...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2020 | Amning | 3 mdr.

Drømme-amning med MME

Kære Helen, Jeg skriver til dig idet jeg har brug for dit råd og vejledning,...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Ændring i søvnrytme, part III

Kære Helen, Jeg ville lige give dig en opfølgning på aftenens/nattens forløb...

Læs hele brevet og Helens svar


10. september 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Ændring i søvnrytme, part II

Kære Helen, Mange tusind tak for dit hurtige og utrolig fyldestgørende svar....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sygt barn

Det er altid svært at vurdere hvad et lille barn fejler, og er du i tvivl er det altid en god idé at kontakte lægen. Hellere en gang for meget end en gang for lidt.

De mest almindelige sygdomme hos børn er: Forkølelse, øjenbetændelse, mellemørebetændelse, lungebetændelse, maveinfektioner og skoldkopper.

Symptomerne er ofte: Manglende appetit, ondt i maven, opkastning og diarré samt feber.

Hvis det bliver nødvendigt at indlægge barent på sygehus er...

Læs mere i Babylex

Zoneterapi

Zoneterapi er en alternativ form for behandling som bruge til mange ting. Nogle oplever at have effekt at det som smertelindring under fødslen andre synes det er effektiv i forhold til deres barn, som græder meget på grund af mavekneb eller lignende.

Zoneterapeuter findes mange steder. Hvis man ønsker at få zoneterapi under sin fødsel, så spørg på fødestedet om en jordemoder kan tilbyde dette. Hvis man ønsker at bruge zoneterapi til sit barn, så skal man selv finde en privat.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Det går rigtig fint med Emilie, hun er blevet supergod til at sove i barnevognen og sover nu 2 lure om dagen på ca. 2-3 timer, så det er skønt - tak for dit forrige råd :o)

Hilsen Emilies forældre


Annonce