Annonce

Annonce

Brev:

God rytme


14. maj 2019

Kategori:
Alder:
2 mdr.

God rytme

Kære Helen,

Jeg har en lille dejlig datter på knap 8 uger – hun vejer 5,8 kg og er 59 cm lang (ved fødsel 3910 g og 53 cm).

Hun har siden fødslen haft mange problemer med sin mave – ”umodne tarme” er det, vi har fået at vide, at det kaldes. I torsdags var vi hos børnelæge, hvor hun blev startet i movicol ½ brev dagligt, da hun siden fødslen har haft meget sparsomme hårde afføringer på trods af fuldamning (de første døgn dog lidt supplering med mme, da råmælken ikke var nok til hende). Hendes helt store problem er dog luft i tarmene, og hun skriger og vrider sig, når hun slår prutter, hvilket selvfølgelig er hjerteskærende at se på som mor.

Alt i alt har vi altså haft nogle svære første uger, hvor hendes vågne tid har været meget præget af maveproblemerne – enten har hun forsøgt at presse uden held eller slået prutter og derfor skreget rigtig meget, hvorfor vi – for at give hende ro – enten har lagt hende i slyngevugge eller kørt tur i barnevogn mhp. at få hende til at sove.

Nu er hun mere og mere vågen og har også tilfredse perioder, hvor hun smiler og er glad, men humøret kan ændres på ingen tid, og vi har fortsat mange daglige skrigeture, hvor det eneste der virker er slyngevugge eller barnevogn. Det har derfor været rigtig svært for os at indarbejde nogen som helst form for rytme i dagligdagen, og jeg ...


Annonce

... vil gerne høre dig, hvordan en normal god rytme for en 8 uger gammel baby kunne se ud, og om du overhovedet mener, at vi med de udfordringer vi har kan indarbejde en sådan? Fx ved jeg, at man anbefaler en amning lige når baby vågner og lige inden baby puttes igen – hvor længe skal hun have været vågen for, at det anbefales at amme igen inden næste lur? For nogle gange er hun jo kun vågen 1 time og puttes pga. mavesmerter/begyndende utilfredshed.

Det eneste der er nogenlunde fast er, at hun puttes til natten ca. kl. 20-21, her sover hun ofte et godt stræk til kl. 01, hvorefter hun mange nætter nærmest pludrer resten af natten og ved 5-6 tiden vil hun op, dette forudgået af min. amning hver 1,5 time.

Hendes reaktion på mavesmerterne er ofte, at hun gerne vil ammes, hvorfor hun i snit ammes hver 2. time i løbet af dagen, men jeg tror, det gør hendes smerter værre, at hun ofte får for meget at spise, og det er således lidt en ond cirkel. Desuden et mønster hvor hun så spiser en lille smule, men ikke kan gennemføre et helt måltid, fordi hun skriger og vrider sig, derefter en kort lur, et lille måltid osv. Det føles lidt som en ond cirkel, og jeg vil høre, om du har gode råd til at bryde den. Eller bare råd generelt til vores situation.

Jeg håber, du kan hjælpe - på forhånd tusind tak.

Mange hilsner,

Sofia

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. juli 2020 | Kost og ernæring | 3 mdr.

Modermælkserstatning, forskel

Hej Helen, Jeg vil gerne høre om du kender forskellen på...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juni 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Aftenputning med og uden bryst - 3 mdr.

Hej Helen Tusind tak for dit svar på mit spm angående putning af min...

Læs hele brevet og Helens svar


25. juni 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Aftenputning med og uden bryst

Hej Helen. Først og fremmest tak for en rigtig god brevkasse som jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


26. maj 2020 | Sovevaner | 1 mdr.

Baby sover dårligt

Kære Helen Jeg er så heldig at have fået en datter for 5 uger siden, som er...

Læs hele brevet og Helens svar


22. maj 2020 | Sovevaner | 1 mdr.

Sove eftermiddagslur alene

Hej Helen, Min datter på 7 uger, sover gode formiddagslure i hendes altan...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Svangerskabsforgiftning

Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.

Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...

Læs mere i Babylex

Spinalbedøvelse

Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.

Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.

Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder


Annonce