Annonce

Annonce

Brev:

God rytme


14. maj 2019

Kategori:
Alder:
2 mdr.

God rytme

Kære Helen,

Jeg har en lille dejlig datter på knap 8 uger – hun vejer 5,8 kg og er 59 cm lang (ved fødsel 3910 g og 53 cm).

Hun har siden fødslen haft mange problemer med sin mave – ”umodne tarme” er det, vi har fået at vide, at det kaldes. I torsdags var vi hos børnelæge, hvor hun blev startet i movicol ½ brev dagligt, da hun siden fødslen har haft meget sparsomme hårde afføringer på trods af fuldamning (de første døgn dog lidt supplering med mme, da råmælken ikke var nok til hende). Hendes helt store problem er dog luft i tarmene, og hun skriger og vrider sig, når hun slår prutter, hvilket selvfølgelig er hjerteskærende at se på som mor.

Alt i alt har vi altså haft nogle svære første uger, hvor hendes vågne tid har været meget præget af maveproblemerne – enten har hun forsøgt at presse uden held eller slået prutter og derfor skreget rigtig meget, hvorfor vi – for at give hende ro – enten har lagt hende i slyngevugge eller kørt tur i barnevogn mhp. at få hende til at sove.

Nu er hun mere og mere vågen og har også tilfredse perioder, hvor hun smiler og er glad, men humøret kan ændres på ingen tid, og vi har fortsat mange daglige skrigeture, hvor det eneste der virker er slyngevugge eller barnevogn. Det har derfor været rigtig svært for os at indarbejde nogen som helst form for rytme i dagligdagen, og jeg ...


Annonce

... vil gerne høre dig, hvordan en normal god rytme for en 8 uger gammel baby kunne se ud, og om du overhovedet mener, at vi med de udfordringer vi har kan indarbejde en sådan? Fx ved jeg, at man anbefaler en amning lige når baby vågner og lige inden baby puttes igen – hvor længe skal hun have været vågen for, at det anbefales at amme igen inden næste lur? For nogle gange er hun jo kun vågen 1 time og puttes pga. mavesmerter/begyndende utilfredshed.

Det eneste der er nogenlunde fast er, at hun puttes til natten ca. kl. 20-21, her sover hun ofte et godt stræk til kl. 01, hvorefter hun mange nætter nærmest pludrer resten af natten og ved 5-6 tiden vil hun op, dette forudgået af min. amning hver 1,5 time.

Hendes reaktion på mavesmerterne er ofte, at hun gerne vil ammes, hvorfor hun i snit ammes hver 2. time i løbet af dagen, men jeg tror, det gør hendes smerter værre, at hun ofte får for meget at spise, og det er således lidt en ond cirkel. Desuden et mønster hvor hun så spiser en lille smule, men ikke kan gennemføre et helt måltid, fordi hun skriger og vrider sig, derefter en kort lur, et lille måltid osv. Det føles lidt som en ond cirkel, og jeg vil høre, om du har gode råd til at bryde den. Eller bare råd generelt til vores situation.

Jeg håber, du kan hjælpe - på forhånd tusind tak.

Mange hilsner,

Sofia

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

6. december 2019 | Sovevaner | 3 mdr.

Putning i barnevogn

Kære Helen. Så er jeg her igen. Jeg har brug for nogle råd/ en plan for...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2019 | Sovevaner | 3 mdr.

Urolig søvn og dårlige vaner

Hej Helen Min datter er 15 uger gammel. Hun er nu blevet ren flaske efter...

Læs hele brevet og Helens svar


2. december 2019 | Sovevaner | 2 mdr.

Sover mit barn for meget? - 2 mdr.

Kære Helen Vi er blevet velsignet med en skøn lillesøster til vores dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


22. november 2019 | Amning | 2 mdr.

Ulykkelig dreng under amning

Hej Helen Tak for dine gode svar om min søns søvn - nu har jeg dog et nyt...

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2019 | Sovevaner | 3 mdr.

Urolig søvn 10 uger

Hej Helen. Først tak for utrolig nyttig brevkasse. Stor hjælp for en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sushi til gravide og ammende

Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.

Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.

Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...

Læs mere i Babylex

Angst hos børn

Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.

Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tak for dine svar. Hvor er du bare dygtig. Tak for dine gode råd. Alle mine spekulationer er nu væk.. Vil prøve de ting du siger. Tak :)

Kærlig hilsen
Katrina, mor til dreng på 9 måneder


Annonce