Annonce

Annonce

Brev:

Bid ved amning - knap 5 måneder


30. januar 2019

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Bid ved amning - knap 5 måneder

Hej Helen

Mange tak for svar på mit første spørgsmål omkring opstart af mad.

Vi har givet Asger nogle dage, hvor han kun har fået mad hver anden dag for lige at give hans mave en chance. Der gik 8 dage fra første portion/smagsprøve på grød til første afføring, men nu virker der til at være “hul igennem”, selvom han stadig kæmper lidt og græder særligt ved prutter.

Planen er derfor fra imorgen at gå over til grød hver dag en gang om dagen. Vi skal være hernede en uge endnu, så tænker at vi kan starte op på grøntsagsmos som andet måltid om dagen, når vi er hjemme igen, hvor vi bedre selv kan lave mosen. Vi har grødblanding nok til den sidste uge hernede og bor på hotel med elkoger, så det fungerer fint med kogt flaskevand og grødblanding.

Til gengæld er der opstået et andet problem. Asger har jo allerede fået sine første to tænder, der næsten er helt udvoksede, selvom han kun er knap 5 måneder, og på det seneste er han desværre begyndt at bide mig under amning. Det er sket et par gange, men i dag har været ekstra slem, og han har bidt mig tre gange, hvor han sidste gang fik bidt hul, så det blødte.

Jeg har hver gang forsøgt at sige højt NEJ eller AV, men han smiler bare til mig sådan lidt overrasket, når jeg gør der. Jeg ved, at han ...


Annonce

... selvfølgelig ikke gør det for at skade mig, men jeg er i tvivl om, hvad jeg skal stille op? Jeg læste på ammenet, at man kunne risikere ammestrejke, hvis man råbte op, så jeg tøver lidt med at blive endnu mere højlydt og har jo heller ikke lyst til at skræmme ham eller gøre ham ked af det, men samtidig har min reaktion pt ingen effekt.

Jeg har prøvet at gennemskue, hvornår han bider, men det er både i starten og til sidst. I starten af amningen, når jeg tror, han er sulten og derfor lægger ham til, men han ikke er det. Til sidst i amningen, når jeg tror, han ikke er færdig, men han ikke vil have mere. Flest gange er til sidst, men det er svært at gennemskue, hvornår han bare holder pause, som du også skrev om i dit sidste svar, og hvornår han reelt er færdig.

Jeg kan mærke, at jeg bliver mere og mere angst for at lægge ham til og faktisk også bliver ked af det, fordi det er ubehageligt at være “bange” for ham. Så jeg håber, du kan give et godt råd.

Jeg har vitterlig ikke lyst til, at han skal have MME i stedet for amning, når den jo ellers kører så fint og har været helt problemfri indtil nu, men samtidig kan jeg heller ikke leve med at blive bidt hver gang og gå og frygte min egen dejlige lille dreng.

På forhånd tak!
Med venlig hilsen
Asgers mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. december 2019 | Kost og ernæring | 5 mdr.

For meget ske mad?

Hej Helen Tak for din hjælp sidst, det gav os en lidt bedre nattesøvn,...

Læs hele brevet og Helens svar


7. december 2019 | Sovevaner | 5 mdr.

Flytte opvågningstidspunkt

Kære Helen Jeg har for nyligt skrevet til dig om min datter, der sover...

Læs hele brevet og Helens svar


6. december 2019 | Sovevaner | 3 mdr.

Putning i barnevogn

Kære Helen. Så er jeg her igen. Jeg har brug for nogle råd/ en plan for...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2019 | Sovevaner | 3 mdr.

Urolig søvn og dårlige vaner

Hej Helen Min datter er 15 uger gammel. Hun er nu blevet ren flaske efter...

Læs hele brevet og Helens svar


3. december 2019 | Amning | 5 mdr.

Ammestop når barnet ikke vil flasken

Kære Helen Mit datter bliver 6 mdr. den 15. december. Hun får grød el. mos...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tilstoppet tårekanal

Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.

Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.

Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...

Læs mere i Babylex

Steriltvandspapler

Steriltvandspapler bruges som smertestillende til fødende kvinder. Det er små indsprøjtninger af helt rent vand, som man lægger ind under huden i lænden.

Det svier, når de lægges ind og der lægges i alt 4 små steriltvandspapler ind. Når de først er lagt, oplever de fleste at de har god smertelindring. Virkningen kommer af, at stikkene afleder smerteimpulser, som netop er høje i lænden, når man har veer.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk hjemmeside. Hvem er det egentlig udover dig som besvarer alle disse spørgsmål på denne side. For du kan da umuligt besvare dem alle ...

Tak for fantastiske guldkorn.

Mor til Mathias knap 8 måneder


Annonce