Annonce

Annonce

Brev:

Baby på 9 mdr vil kun ammes


19. januar 2019

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Baby på 9 mdr vil kun ammes

Kære Helen.

Jeg skriver til dig fordi vi er stødt ind i store madproblemer som jeg meget håber, at du kan hjælpe med - for jeg er desperat og grædefærdig og det er min lille dreng også....

Han er 9 mdr og har fået skemad siden 5 mdr og han har indtil nu også spist det. Ikke sådan med udtalt begejstring og for at få mad i ham faldt vi hurtigt i fælden med legetøj ved bordet, fordi han kun spiste hvis han ligesom blev snydt til det via afledning med legetøj. Og ja vi ved udemærket at det er en meget meget dårlig vane, ikke desto mindre er det der vi er havnet.

Vi har forsøgt at erstatte legetøj med masser af fingermad i alle mulige afskygninger, og det har da også hjulpet en smule. Lige indtil nu hvor han fuldstændig nægter at spise noget som helst andet end brystmælk. Han lå syg mellem jul og nytår og det var ligesom der det gik galt. Han havde meget ondt i halsen og ville derfor ikke spise overhovedet, så han fik kun brystmælk i de dage. Da han så blev rask og vi igen begyndte på skemad, frugt, rugbrødshapsere osv så var det som om han ikke rigtig ville tilbage til den form for ernæring. Nu har han så lige ligget syg igen nogle dage med høj feber, han er rask nu men nægter fuldstændig at spise noget som helst - udover brystmælk.

Vi har prøvet ALT! Alle former for mad og fordi moderen er i panik over, at han ikke spiser og fordi han er utrøstelig af sult om dagen, så har vi tilmeld forsøgt foran TV´et bare for at få lidt i ham. Men han nægter fuldstændig og lukker læberne hårdt sammen og skubber skeen meget standhaftigt væk. Min kæreste har en lille smule bedre held og kan få måske et par skefulde i ham, men så er det også slut. Når det er mig der fører skeen vender han fysisk ryggen til mig og drejer hovedet helt væk, så jeg kan ikke få en eneste ...


Annonce

... bid i ham.

Jeg forsøger selvfølgelig at tage brystmælken fra ham så den ikke mætter, men det er så svært fordi han jo så ikke får noget mad udover mælken - nu i mange dage. Og det stakkels lille menneske er helt utrøstelig hele dagen lang pga sult. Jeg giver ham derfor en smule mælk inden hans lure, men straks han vågner igen så skriger han på mere bryst. Jeg tilbyder ham rigtig mad i alle afskygninger med det samme han våger, han nægter og jeg fjerner maden og forsøger igen ca en gang i timen hele dagen lang - uden held. Og sådan køre hele dagen, han klynker og græder stort set hele dagen igennem og han søger mit bryst hver gang han kan og hvis han ikke får bare en lille smule mælk før han skal sove, så vågner han allerede efter 20 minutter og græder. Det er som om, han bliver virkelig bliver sur på mig og føler at jeg svigter ham, og det er så umådelig hårdt og gør så ondt i mit hjerte. Jeg kan næsten ikke holde det ud :(

Han vil ikke sove i sin egen seng efter han var syg og han vågner ca hver anden time natten igennem - sikkert pga sult. Jeg ammer ham når han bliver puttet og igen ved 23 tiden, 2-tiden og 4-tiden. Hvilket jeg godt ved er alt alt for meget og tager plads for dagsmaden, men jeg er tyndslidt og om natten kommer jeg til at give efter fordi jeg synes, at det er så forfærdelig synd for ham, at han er så sulten. Far har forsøgt at trøste ham om natten, men han bliver bare ved og ved og ved med at græde indtil vi giver efter og lægger ham til brystet. Det skal siges, at jeg er alene ca 3-4 nætter om ugen, så løsningen med at jeg sover i et andet rum er desværre ikke en mulighed for os.

Åhhh jeg håber at du kan hjælpe med lidt råd, så vi kan komme tilbage på sporet og få en god rytme både mht mad og søvn.

Kærlig hilsen
en tyndslidt mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. juni 2021 | Sovevaner | 7 mdr.

Ændrede vaner

Hej Helen Jeg har lige et spørgsmål om de berømte 45 min lure. Min søn på...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juni 2021 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Kløjes i maden

Kære Helen, Min datter er 8,5 måneder, og trives godt på alle områder, og...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juni 2021 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Vegetar, mælk og søvn

Hej Helen Jeg har lidt forskellige spørgsmål, jeg håber du kan svare mig på...

Læs hele brevet og Helens svar


3. juni 2021 | Kost og ernæring | 10 mdr.

Dagpleje og mad

Hej Helen Min lille gut skal starte i dagpleje - faktisk starter vi...

Læs hele brevet og Helens svar


1. juni 2021 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Start på flaske - 7 mdr.

Hej Helen En lille opdatering, så er vores lille datter blevet kontrolvejet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fødder

På grund af den trange plads i livmoderen, bliver mange børn født med indaddrejede fødder. Det kan være den ene fod eller begge. Små børn fødes også let hjulbenede. Det har umiddelbart ingen betydning og det retter sig efterhånden som barnet bliver ældre. Den sunde babyfod er bred og med en smal hæl. Barnet kan let sprede sine tæer. Alle børn er platfodet indtil omkring to års alderen. Børns fødder skal holdes varme og det er vigtigt at barnet, fra det er helt lille, har et par små sokker på,...

Læs mere i Babylex

Klumpfod

Når børn fødes med en fod, der er bøjet indad, hvor fodsålen peger bagud og fodryggen fremad, så kalder man det klumpfod. Der er ca. 1 ud af 1000 børn der fødes med klumpfod og ca. halvdelen af disse har misdannelsen på begge fødder.

Man ved ikke hvorfor nogle børn fødes med klumpfod, men der er en vis arvelig tilbøjelighed. Man siger at risikoen for at føde et barn med klumpfod øges med en faktor 30, hvis en søster eller bror har lidelsen.

Drenge fødes hyppigere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.

For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.

Tak fra en taknemmelig mor


Annonce