Annonce

Annonce

Brev:

Min dreng vil ikke spise skemad


27. august 2007

Alder:
6 mdr.

Min dreng vil ikke spise skemad

Hej Helen,

Tusind tak for en fantastisk brevkasse, - nu har jeg omsider selv fået mig meldt ind, for den er da helt genial.

Jeg har et par spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe mig lidt med. Jeg har en søn på 6 måneder, som bliver ammet og som ikke vil spise noget af al den skemad, som jeg har tilbudt ham den seneste 1 1/2 måneds tid. Han er en stor dreng, 74 cm og knap 11 kg, og da han altid har været meget sulten, startede jeg så småt med at introducere ham for lidt smagsprøver da han var 4 1/2 måned gl.

Jeg prøver at gøre spisesituationen så hyggelig som mulig, passer den ind, hvor han ikke er for træt eller for sulten eller mæt, men lige meget hjælper det. Han bliver sur, kniber munden sammen, kommer med sure brummelyde og fægter med arme og ben. Jeg har prøvet med mange forskellige slags grød og grøntsagsmos, både hjemmelavet og det på glas.

De første ca. 12 uger af hans liv, havde han en "mild form for kolik", hvor han kun fandt ro når han blev ammet eller vugget i sin slyngevugge. Og jeg må nok indrømme, at han blev ammet ret ofte. Han er utrolig glad for at blive ammet, og jeg tænker på om det er derfor han nægter den rigtig mad...? (I min ...


Annonce

... mødregruppe er de andre små helt vilde med mad og sover igennem om natten! Så jeg føler mig håbløst bagefter).

Under hans kolik fik vi os desuden en lidt dårlig vane med at amme til han faldt i søvn, noget jeg stadig må praktisere, og som jeg synes begynder at blive et problem. Han har altid vågnet mellem 3 og 6 gange om natten for at spise, - da han var helt spæd var det nok lidt oftere, og jeg er meget i tvivl om hvorvidt det er sult eller trøst. Han bliver i hvert fald ked af det, hvis ikke han får brystet. Noget der startede som en trøst, er nok gået hen og blevet en vane nu.

Jeg har hørt om flere der begynder at tilbyde vand om natten, og jeg er i tvivl om det er noget jeg kan gøre allerede nu? For er han nu sulten, synes jeg også det er synd kun at tilbyde ham vand. Og er det trøsten han søger, vil han nok ikke kunne nøjes med vand. Jeg er lidt forvirret, og har en idé om, at al den amning om natten måske også påvirker hans opstart på rigtig mad.

Dette er nok lidt rodet skrevet, da jeg selv er lidt forvirret, men jeg håber det er til at forstå, trods det jeg måske ikke har fået alle detaljer med.

På forhånd tusind tak for svar.

Med venlig hilsen
Mette og Anton

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

1. oktober 2023 | Udvikling | 7 mdr.

Kan min søn være autist?

Kære Helen Jeg er en bekymret mor. Min søn rokker frem og tilbage i...

Læs hele brevet og Helens svar


21. september 2023 | Diverse | 6 mdr.

Sved baby

Hej Helen. Jeg er nødt til lige at forhøre mig ang min søn på 6,5...

Læs hele brevet og Helens svar


4. september 2023 | Udvikling | 7 mdr.

7 måneder – opstartsvanskeligheder i dagpleje

Kære Helen Endnu engang tak for en fantastisk og helt uundværlig brevkasse...

Læs hele brevet og Helens svar


28. august 2023 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Afføring flere gange dagligt

Hej Helen Vi har en datter på 61/2 mdr. Jeg har ammet hende fuldt ud indtil...

Læs hele brevet og Helens svar


27. august 2023 | Bedsteforældre | 6 mdr.

Lære mit barnebarn at bruge sut

Kære Helen Jeg skriver til dig som mormor. Min datter har fået den dejligste...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Flaskegivning

Når du giver dit barn flaske, så er det vigtigt, at du gør det til en hyggestund for jer begge. Det er vigtigt, at du sidder godt, og det er vigtigt, at dit barn har kropskontakt, når det spiser. Derfor er det rigtig godt, hvis du kan sidde med dit barn i din favn og ikke lader barnet ligge alene med flasken.

Når du sidder med dit barn i dine arme og giver barnet flaske, så sørg for, at barnet en gang imellem får en pause, hvor det har mulighed for at komme af med en bøvs. Sid...

Læs mere i Babylex

Æg

Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.

I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.

Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

..og endnu engang tak for en vidunderlig brevkasse!


Annonce