Brev:
7.5 mdr. og sover meget dårligt
Kære Helen
Vores dreng er nu 7.5 måned gammel, og han sover utroligt dårligt om natten.
Vores dagsrytme varierer en del, men det ligger generelt nogenlunde fast, at han puttes kl. ca. 20 om aftenen. Her får han en flaske, og han drikker ofte 240 ml. Han falder fint i søvn, så selve putningen er ikke noget problem, men han vågner ofte et sted mellem 7-10 gange hver nat - og det trækker tænder ud!
Jeg har overvejet lidt forskelligt. Først mistænkte jeg ørerne, men han er tjekket ved lægen, som sagde, at alt så fint ud. Jeg har også overvejet tænder, men det har efterhånden varet en måned eller mere, og jeg tænker derfor ikke, at årsagen skal findes her?
Han får stadig en del flasker, ofte 6-7 flasker i døgnet, og han er generelt meget glad for sin mælk. Han spiser ikke så meget mad, og der kan naturligvis godt være en sammenhæng her, men netop ...
... fordi han ikke spiser så meget, tænker jeg, at han har brug for mælken. Og jeg må indrømme, at flasken også altid får ham til ro, så derfor vil jeg naturligt gerne bibeholde denne.
Kan du evt. sende mig en plan for, hvordan hans dag kan skrues sammen og hvornår du tænker, at han skal have flaske? Og hvad vil det sige at sove igennem nu - hvad kan vi forvente/hvad kan jeg arbejde på skal ske?
Håber du kan hjælpe!
Tak,
Mor H.
PS: Jeg skal måske lige nævne, at han lige nu sover i egen seng på eget værelse, så jeg render frem og tilbage hver nat. Ofte er jeg nødt til at tage ham op, vugge ham og går rundt med ham armene, hvilket er super hårdt for ryggen. Vi har derfor også overvejet, om vi skulle flytte ham tilbage til soveværelset, men da jeg snart skal starte på arbejde og far går på barsel, så vil vi helst, hvis han kan lære at sove på eget værelse.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
Viden om børn:
Suttebehov
Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.
Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.
Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...
Sove ude
Helt små børn skal man være forsige med at lade sove ude i barnevogn. En tommelfingerregel er, at spædbørn ikke bør sove ude, før de har genvundet deres fødselsvægt og vægten skal være mere end 3000g.
At sove ude om sommeren er enkelt. Stil barnevognen i skyggen og hold øje med dit barns temperatur ved at mærke det i nakken. Dit barn vil nyde at stå under et træ og se vinden i bladende. Et insektnet kan yde god beskyttelse mod insekter, men brug det kun, hvis der er insekter.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.