Brev:
Ændring af madplan?
Kære Helen.
Jeg må endnu engang lige skrive til dig, for at høre dit råd, selvom det andet spørgsmål knapt er blevet set på endnu :-)
I hvert fald..
Min søn, Marius, driller os når han skal spise. Han er virkelig ikke god til det, han gider slet ikke det der spiseri. Han ligger i den lave ende af vægtskalaen, men følger vist nok fint sin kurve, dog tog den et dyk for ikke ret længe siden.
Han bliver 9 mdr d. 1. august og vejer ca 7,8 kg.
Sådan ser vores mad-dag ud:
Før vi står op bliver han ammet.
Til morgenmad får han havregrød med frugt el. müsligrød (for det meste spiser han op)
Til formiddag får han fuldkornsgrød el. frugtgrød med youghurt (Spiser halvdelen og skal lokkes til at spise resten, hvis jeg da kan få det i ham)
Til middag får han rugbrødshapser og noget andet at gnave af, feks. en bolle eller en fiskefrikadelle (Han vil ikke have mere end en kvart rugbrød - de der babyrugbrød uden kerner- og han er endnu ikke så ...
... god til det der med at gnave af ting, så dér kommer der heller ikke så meget ned. Hvis han slet ikke spiser noget, får han lidt grød bare for at gøre ham lidt mæt)
Til eftermiddag får han frugt og lidt flere rugbrødshapsere el. youghurtgrød, hvis han intet spiser (bananer er altid et hit)
Til aften får han det vi spiser, men det er han virkelig ikke god til at spise. Højst 4-5 mundfulde, og så er det slut! Så må jeg mætte ham med andet.
Inden badetid og sengetid får han havregrød el. müsligrød. (Det spiser han op for det meste)
Bliver så ammet inden han bliver lagt i seng.
(grunden til at han kun bliver ammet 2 gange dagligt er at han snart starter i DP..)
Er der noget vi kan lave om på? For vil jo gerne have at han spiser noget mere, for det er virkelig en sej kamp at få ham til at spise rugbrød og aftensmad, og de ting han får at gnave i.
Kan jeg ikke gøre måltiderne mere attraktive for ham?
På forhånd tak :-) Og hav en god dag.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Seng
Mange babyer har ikke brug for tremmeseng i begyndelsen, da sengen vil være for stor og dermed for utryg for barnet. I begyndelsen kan man derfor stille liften i tremmesengen, hvis man ønsker at barnet skal sove i sengen der.
Et barn vil ofte kunne bruge tremmesengen til det er ca 2.5-3 år gammelt og det er vigtigt at vælge en god seng. Her er lidt overvejelser og gode råd:
- Vælg en seng, som måler ca 110 cm x 55 cm. Den størrelse passer til de fleste børn indtil...
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.