Svar: Mad, søvn og vænnes af med flaske
Kære Viggas mor
Det lyder rigtig godt alt sammen og som om at I er ved at få helt godt styr på både indtag af mælk og søvn. Planen for dagen ser rigtig fin ud og jeg synes det lyder helt fornuftigt og rigtigt at forsøge at introducere en godnatgrød inden sengetid og på den måde få vællingen til at udgå. Det vil også være en god idé at tilbyde hende en kop lun mælk som erstatning for flasken inden sengetid.
Du kan på samme måde som du har gjort om dagen forsøge at trappe mængden af vælling/mme ned, så hun tilsidst helt kan undvære flasken. Det samme kan du gøre om natten, hvis hun fortsat vågner kl. 02 og vil have flaske - skær mængden ned stille og roligt, så hun tilsidst helt kan springe over og måske bare nøjes med sin sut i søvne.
Nogle gange er det bedst at stoppe helt. I takt med at hun bliver ældre, vil hun forstå mere og mere hvad det betyder at noget er slut. Når historien er læst, så klappes bogen sammen for historien er slut, når kartonen er tom så skal den smides ud, for så er det slut med mælk. Vi slår ud med hænderne og viser barnet at nu er det slut og det samme ...
... skal man gøre i forhold til flaske.
På et tidspunkt er flaskesutterne så gamle at de skal smides ud og her kan man meget fint tage barnet med i processen og smide dem ud. Når hun efterspørger flaske, så kan man vise hende at den er slut, den virker ikke, der er ikke nogen sutter og hvis hun så søger skraldespanden fordi hun husker at de blev smidt ud, så må man forklare "sutteflaske er slut" og så tilbyde et alternativ i stedet. Det kan være en historie, en kop mælk, et stykke agurk, en banan eller lignende. De fleste børn er ikke ret gamle før de af sig selv vil vælge historien fremfor flasken, hvis det kom dertil:o)
Det er helt rigtigt at hvis barnet lærer at det skal have flasken for at kunne sove videre, så vil de naturligt efterspørge flasken, når de skifter søvnfase. Her er det så vigtigt at man forsøger at berolige og betrygge barnet og stiller et evt. tørstbehov men ikke vender barnet til at skulle have større mængder at drikke.
Jeg håber at ovenstående giver lidt idé om hvordan du kan komme lidt videre og det lyder som sagt, som om at I allerede er godt på vej:o) Dejligt.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Slå
Det er forbudt ved lov at slå sit barn. Den såkaldte revselsesret blev afskaffet af Folketinget i 1997. At slå sine børn er således en ulovlig måde at opdrage på - og det gælder også "dask over fingrene", hvis det lille barn piller ved noget det ikke må. Et barn der bliver slået vil føle sig mindre værd.
Et barn der bliver slået er udsat for fysisk vold. Det kan være at barnet får en lussing, en endefuld, at barnet bliver sparket, rusket, brændt med cigaretter eller lignende....
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.