Svar: Seperationsangst i svær grad
Kære Maria
Det sker en gang imellem at man møder børn der allerede i 4-5 måneders alderen har en tydelig seperationsangst for fremmede og det kan være en rigtig hård periode, da den jo ofte strækker sig over flere måneder. Det lyder som om at jeres lille dreng hører til de børn og det bedste du kan gøre er naturligvis at være der for ham så meget som muligt.
Det er dog vigtigt at du ikke 'ynker' ham, forstået på den måde at du skal bevare roen og ikke køre med på hans idé om at noget er farligt. Du må altså udståle fuldstændig afslappethed og ro omkring det. Hvis han mærker at du næsten på forhånd ved at det går galt, så vil han reagere på det. Hvis han fornemmer at du virker utryg ved situationen, så må det jo være galt og så skal han i hvert fald ikke være med til det.
Du kan lege 'borte-tit' med ham i løbet af dagen, så han på den måde lærer at du er der, selvom han ikke kan se dig. Du kan f.eks. trække en stofble stille ned over hans ansigt imens du siger ...
... 'borte, borte, borte' og når han kommer frem og jeres øjne mødes siger du 'tit-tit'. Du kan også lave en øvelse, hvor han 'flyver' gennem luften. Fra mors trygge favn over i fars favn og tilbage igen. Gentag samme øvelse, hvor han flyver fra jeres favn over i mormors favn eller hvem I nu gerne vil have til at passe ham til brylluppet.
Aftal med den der skal passe at komme på besøg tit, så de lærer hinanden at kende rigtig godt. Tit vil sige flere gange om ugen, hvis I har mulighed for det. Det behøver ikke være længe, men tid nok til at han oplever genkendelighed. Lad mormor prøve at skifte ham imens han ligger på puslebordet og mor står ved siden af, lad mormor give ham mad, imens at mor er i køkkenet osv. På den måde vil han blive mere og mere tryg ved at mormor er der og er en del af plejen af ham og vil således også bedre kunne acceptere at hun passer ham den 16. august.
Jeg håber det vil hjælpe jer, så I kan komme til bryllup, rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Rodfrugter
Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.
Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.
Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...
K-vitamin til baby
Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.
Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tusind tak for din plan for dagen, både hvad angår søvn og mad. Det er lykkes os at overholde din plan og det har været guld værd. Nu sover vi alle sammen meget bedre om natten.
De sidste 3 uger, har han faktisk kunne sove fra kl. 20 til 06 hver nat - og det er fantastisk, før vågnede han en gang i timen!
Tak fra drengens forældre