Brev:
Skrig om aftenen
Hej Helen
Tak for dit tidligere svar. Det hjalp rigtigt meget og nu køre amning og Augusts søvnrytme rigtig godt :)
Nu skriver jeg fordi han er begyndt at gå helt amok sent eftermiddag/aften. Det foregår sådan: I løbet af dagen spiser og sover han godt. Han har god afføring og gode våde bleer. Han er også vågen ind imellem, hvor vi snakker og pludre og hvor han smiler og griner. Det er forresten rigtig dejligt at se på og opleve:)
Omkring 18-19 tiden vågner han for det meste op efter en god lur og får så bryst og derefter bliver han en helt anden. Skriger og græder og er slet ikke til trøste. Det er som om hele hans verden er ved at falde fra hinanden. Det er som om han er sulten men er alt for hys til at tage brystet. Dette bliver ved i flere timer, hvor vi ind imellem får ham til at falde til ro, men hvor han starter hurtigt igen. Ved 21-22 tiden får vi ham så endelig lullet i søvn, hvor han sover ...
... lidt, vågner op og vil nu gerne spise. Derefter falder han i dyb søvn.
Igår var det virkeligt slemt, men der havde jeg været inde og læse nogen tidligere svar og kommet frem til det måske var over stimulation han led af, så jeg begrænsede metoderne på at trøste ham og fik ham forholdsvis hurtigt ned (1 ½ time) ved at svøbe ham og rokke ham frem og tilbage i mine arme. Her lå han og kiggede ud i luften med et ansigtsudtryk, som en tikkende bombe. Lidt efter lidt faldt han i søvn og sov måske 2 min, hvorefter han vågnede, tog brystet og spiste.
Efterfølgende var han sit eget dejlige selv igen, hvor han snakkede, pludrede og smilede. Det var fuldstændig som om han havde været besat og som ved et trylleslag vendte han tilbage til dit eget søde jeg igen. Det forundrede mig meget. Er det overstimulation eller kan han have ondt i maven?
Håber du har et inspirerende svar.
Med venlig hilsen
Thyge, Line og August
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Angst hos børn
Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.
Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...
Æg
Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.
I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.
Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.