Annonce

Annonce

Brev:

Overgangskost, morgenamning m.v.


22. juni 2008

Alder:
4 mdr.

Overgangskost, morgenamning m.v.

Hej Helen,

Tak for dit forrige svar. Jeg har nu et par spørgsmål vedr. overgangskost og den tidlige morgenamning.

Min datter på ca. 4½ måned spiser fint grød om aftenen. Denne får hun når vi andre spiser vores aftensmad. Hun sidder med ved bordet i sin skråstol. Jeg laver typisk risgrød og supplerer med forskelligt frugtmos. Jeg har også indført lidt moset banan omkring frokosttid. Jeg ammer resten af tiden og supplerer ind imellem med en flaske mme, hvor det er meget forskelligt hvad hun tager.

Jeg har tidligere skrevet, at jeg ikke har så mange udgange i det ene bryst grundet fjernelse af bindevævsknuder. Det begyndte at irritere hende da hun nærmede sig de 3 måneder og hun bliver mere og mere irriteret på det bryst. Det er som om, at mælken ikke kommer hurtigt nok ud til hende. Det andet ammer jeg fint på. Hun er en hurtig spiser og tømmer meget hurtigt et bryst – selv når det er spændt.

Men jeg tvivler som sagt på, om hun orker det ene bryst meget mere. Jeg har forsøgt at malke ud og jeg kan godt se, at det tager længere tid på det ...


Annonce

... bryst end det andet. Det gør også mere ondt i mit arvæv. Jeg havde lidt tvivl omkring om hun fik mælk nok, men hun har som jeg også kan se du har skrevet omkring mange andre i 3-4 måneders alderen lige haft et gevaldigt ”hop”.

Hendes grød laver jeg på 150 ml. mme og da jeg ammer fuldt ud ved siden af fornemmer jeg at hun får den mælk hun skal have. Hun vokser fint både i længde og vægt og er en glad og meget fremmelig pige.

Mit spørgsmål går på, hvornår man kan begynde at erstatte mælkemåltider med decideret mad-måltider samt hvornår den egentlige mad skal være en større bestanddel af måltiderne end modermælken?

Vi skal ud og rejse når hun er 9½ måned. Er der særlige forholdsregler vi skal tage omkring maden der – eller kan hun spise som den øvrige familie?

Endvidere kunne jeg godt tænke mig at vide, hvor mange timer man taler om, når man siger, at et barn på 4-6-8 måneder o.s.v. sover igennem? Og hvornår er det hensigtsmæssigt at stoppe den tidlige morgenamning? (Jeg ammer kl. 23.00/23.30 og så ikke før kl. 05.30/06.00).

På forhånd tak.

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn pt. 2

Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn

Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Sover kun 30 min ad gangen

Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.

Rejse med lille baby

Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Allergi børn

Børn fødes ikke med allergi, men alle børn kan få allergi, og det er vigtigt at forebygge allergi i hverdagen.

Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber, børneeksem og fødevareallergi. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for, at et nyt lille barn også får allergi være større. Men selvom I ikke har allergi i familien, vil der være 5-10% risiko for, at jeres barn udvikler allergi.

Læs mere i Babylex

Brystopereret

Mange kvinder bliver idag brystopereret. En brystoperation kan både være en brystreduktion, hvor man har fjernet noget af brystet og en brystimplantation, hvor man har gjort brysterne større.

Mange kvinder bekymrer sig om hvorvidt de vil kunne amme deres barn, når de er brystopererede og der er ikke andet at gøre, end at se hvad tiden bringer. Nogle kvinder vil fint kunne amme, det afhænger meget af operationsmåden. En del kvinder ammer delvist, giver altså bryst og supplerer med...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst: Endnu en gang bøjer vi os i støvet for dig og din fantastiske rådgivning! Du skrev, at vi nok hellere måtte se at få den der natflaske sendt på pension - trods vores ængstelse ved at røre ved barnets vaner. Det tog.... 3 minutter, og hvis vores dreng kunne tale, ville han sige: "Tusind tak, Helen, fordi du fik far og mor til at smide den der elendige flaske ud, for det er meget hyggeligere at sidde på skødet og fedte med en banan og få en nat-historie". Bagefter lægger han sig ned og sover fuldstændigt som vanligt. Det er jo top!!!

Mor til Jens på 13 måneder


Annonce