Brev:
Tanker omkring søvn
Hej Helen..
Jeg går lidt med nogle tanker omkring søvn og Niklas, som jeg gerne lige vil høre dit syn på..
Han har altid sovet godt, og har sovet igennem siden han var ikke særligt gammel... han elsker sin seng og sine sovedyr så det er jo rent luksus.. Om dagen sover han i vuggestuen ca 3 timer, og der hjemme i weekenden somregel 2 timer.
Vi har et putteritual som ser ud til at virke rigtig fint, og han kommer somregel i seng mellem 19.30 og 20...og bliver vækket om morgenen ca 10 i 7...de fleste gange vågner han selv når jeg begynder at pusle rundt, men ellers bliver han vækket.
Det sker ind imellem at han tager sig en extra lang middagslur..fx lige i går sov han over 4 timer... og jeg synes jo lidt at han sover jo fordi han har behov for det...(de er ved at få en "vi vækker ikke børn" politik indført i vuggestuen...som jeg egentlig er enig i)..
... men hvis et 1-3 årigt barn normalt sover ca 10-12 timer i døgnet...og han sover ca 11 normalt om natten...så må det da give en reaktion.. ?
Niklas virkede egentlig træt til normal tid igår aftes selvom han havde sovet så længe, men da vi så havde kørt ritualet igennem og han var kommet over i sengen brød helvede jo løs...og han var fuld ...
... af krudt og virkede overhovedet ikke træt..
Det er sket nogle gange i løbet af kort tid, også selv han kun har sovet 3 timer til middag...og igår sov han først kl. 21.30..
Kan vi overhovedet forvente at vi kan putte ham til en 11 timers nat, hvis han sover 3 timer om dagen også.. ?
Det er ret frustrerende at have haft et "mønsterbarn" der bare lagde sig til at sove... og så til nu hvor det virker til at noget rykker sig..og hans mor ikke lige kan greje hvad det er :)
Han sover altid i sin egen seng, og er kun inde ved os hvis han er syg...ikke engang om morgenen for der har han for meget krudt i måsen til at ville putte ... men de sidste 3 aftener jeg har puttet ham har han grædende rejst sig op og bedt om at ham og hans dyne skal med mig..når han ved at jeg har tænkt mig at gå ud af rummet..
Han virker mere protesterende end egentlig ulykkelig, og vi tager ham ikke op når han er blevet puttet.. går heller ind til ham med mellemrum og gør ham det klart at det er sovetid..
Det er kun hvis vi kan høre der er noget galt, at han kommer op..så det er meget sjældent det sker..
Beklager det er lidt langt og rodet..men lige pt er jeg rigtig træt og hormonel... :)
Ha en rigtig god dag !
Rikke
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Psykisk udvikling børn
Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.
Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.
I en...
Cykelhjelm
Alle børn bør bruge cykelhjem, når de cykler. Det gælder både når de cykler selv og når de sidder i cykelstol, i en ladcykel eller i en cykelanhænger.
Vælg en godkendt hjelm. Det vil sige en hjelm med et CE-mærke og godkendelsesnummeret EN 1078.
Derudover så skal hjelmen sidde rigtigt og det gør den når den dækker panden og sidder så stramt, at den ikke kan skubbes tilbage i nakken. I de fleste hjelme sidder skumgummipuder, som hjælper til at justere størrelsen, så...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.