Brev:
Mad og adfærd
Hej Helen.
Så er den gal igen :-)
Min datter er lige blevet 6 måneder, og vi har været i gang med grød og mos i en måneds tid. Derudover bliver hun ammet.
I begyndelsen lavede jeg selv kartoffelmos, men hun spiste meget lidt og derfor gik jeg over til pulvermos og grød i stedet. Det er gået fint. Hun har dog ikke været oppe på en hel portion endnu, men hun har vist stor interesse for både grød og mos. Nu er jeg begyndt at lave havregrød selv og det har hun ikke brokket sig over. Jeg har dog bibeholdt pulver-kartoffelmosen.
Dét, der er problemet, er at hun de sidste par dage, slet ikke har villet have hverken grød eller mos. Hun gnider sig i øjnene og vender hovedet væk, selv om hun slet ikke er træt. Hun er helt pjattet med det vand hun får i en kop, men vil altså ikke spise. Kan det være fordi det har været meget varmt i vejret?
Hun spiser fint nok hos mig, men det kan måske også skyldes at hun spiser for meget hos mig. Jeg vil lige beskrive vores ...
... rytme. Der kan selvfølgelig være udsving men det er sådan generelt:
06 vågner og ammes
0730 ammes og sover ca. en time i soveværelset
930 får grød og bliver ammet
1030 bliver puttet i barnevogn og sover ca. en time
1230 får grød og bliver ammet
14 bliver ammet – sover en time i barnevogn
16 bliver ammet
17 sover en halv time i barnevogn
18 får kartoffelmos
19-1930 bliver ammet i soveværelset og bliver puttet
00 ammes
Jeg skal jo til at introducere hende for forskelligt kød men vil ikke gøre når hun i forvejen har mistet interessen for fast føde.
Hun er blevet meget bevidst omkring mig. Hun bliver ked af det når hun ser mig gå, og hvis hun er rigtig ked af det, er det kun mig der kan trøste hende. Det skal siges at hun altid kun er blevet ammet, og ikke vil have sutteflaske, så hun har været vant til at jeg altid er i nærheden. Kan det blive et problem nu og fremover? Ikke en gang hendes far kan bruges.
Håber du kan hjælpe.
Med venlig hilsen
Jane
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Søvn
Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.
Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.