Annonce

Annonce

Brev:

Søvn - hvordan gør vi?


4. juni 2008

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Søvn - hvordan gør vi?

Kære Helen.

Vi er forældre til en dejlig dreng på 8 måneder, som altid har spist/ammet rigtigt fint, men til gengæld aldrig har sovet specielt godt!

Da han var omkring 5 måneder lærte han at falde i søvn på sit eget værelse, og har stort set gjort det uden de store problemer siden – indtil for nylig! De sidste 3-4 uger er det ligesom om, at han har glemt hvordan det var han gjorde, når han skulle sove. Han skriger angstens skrig, før vi overhovedet er ude af værelset.

Jeg er godt klar over, at han er midt i seperationsfasen, og at han lige skal lære, at hans mor ikke forlader ham! Han er desværre utrolig standhaftig, og han græder i lang tid, selv om vi hele tiden går ind til ham og trøster/tager op og vugger lidt/sidder og holder i hånd. Kan ikke rigtigt se, hvordan vi skal bryde dette mønster – føler vi kører i ring, og tror han kan mærke vores usikkerhed og frustration!

En anden ny udfordring er, at han er begyndt at mosle rundt og rejse sig i sengen efter han er blevet lagt til at sove....og hvad gør man så? Skal vi blive ved med at lægge ham ned gang på gang, eller skal han have lov til at stå?

Når ...


Annonce

... han så endelig sover (der er næsten altid et par opvågninger, hvor han hurtigt kan trøstes med sut eller vende ham hvis han har lagt sig på maven), vågner han mellem 23-01 hvor jeg ammer ham. Desværre er han i denne nye udvikling begyndt at vågne ret konsekvent kl.3, og det er stort set umuligt at få ham til at sove uden at amme ham. Har prøvet at trøste i over 1 time uden det hjalp, og må overgive mig, da jeg ikke er så standhaftigt på dette tidspunkt! Føler at vi på dette punkt et sat mange måneder tilbage i tiden! Er dette tilbageslag normalt i seperationsfasen- og hvordan takler man dette?

Før i tiden sov han til kl. ca.5/6 og kom derefter ind i vores seng og blev ammet og sov lidt videre, hvilket var helt fint!! Vi vil meget gerne tilbage til dette.

Han sover ok om dagen ca. 2 - 2,5 timer fordelt på 2 lure. Han spiser som sagt fint, og er nu oppe på 4 skemåltider og 3 (nu 4-5) amninger i døgnet. Er derfor ret sikker på, at det ikke er sult om natten!

Håber at du kan komme med et par gode råd om hvordan vi skal takle situationen og forhåbentlig få nogle bedre aftener/nætter! På forhånd tak.

Hilsen Louise

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Fravær og tilknytning

Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Lure i dagplejen

Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Steriltvandspapler

Steriltvandspapler bruges som smertestillende til fødende kvinder. Det er små indsprøjtninger af helt rent vand, som man lægger ind under huden i lænden.

Det svier, når de lægges ind og der lægges i alt 4 små steriltvandspapler ind. Når de først er lagt, oplever de fleste at de har god smertelindring. Virkningen kommer af, at stikkene afleder smerteimpulser, som netop er høje i lænden, når man har veer.

Læs mere i Babylex

Ymer og ylette

Sundhedsstyrelsen fraråder, at børn under 12 måneder får ymer og ylette, da proteinindholdet er for højt.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)

Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!


Annonce