Brev:
Søvn og væk fra amning om natten
Hej Helen,
Jeg har et ønske om at min søn på 6 1/2 måned snart sover i sin egen seng i vores værelse og uden de 3-4 natamninger.
Men jeg er usikker på vejen dertil.
Han sover nu i sin babybay seng http://www.jensthorn.dk/sw1613.asp] det meste af natten for så at ende i vores seng tidligt på morgenen. Han bliver ammet i søvn og ammes hver 2-4 time natten igennem - nogle gange mere.
Han vil ikke bruge sut, knytter sig ikke til sit sovedyr (leger med det istedet og bliver frustreret). men bliver glad og putter sig til sin dyne når han og den bæres op ad trappen (til aftenputning) eller ud til barnevognen om dagen.
De sidste par dage har han haft svært ved at falde i søvn ved brystet og putningen har taget op til tre timer. I barnevognen har jeg tidligere kunnet ligge ham ud uden de store rokke ture, men nu skal der rokkes/køres før han finder ro.
Jeg er så bange for at skade ham ...
... på nogen måde og derfor har jeg svært ved at lave ændringerne der skal til. Min mor døde af ALS (amyotorfiks lateral sclerose) for to mådender siden og de sidste par år har været meget præget af hende sygdom. Derfor har overskuddet ikke været til stede herhjemme og er det stadig ikke helt.
Men jeg forestiller mig at jeg evt. ammer ham ved sengekanten og fortæller ham at han derefter skal sove i sin tremmeseng. Eller hvad synes du?
Men skal jeg da blive siddende ved sengen eller forlade værelset (synes "godnat og sov godt" metoden er lige lovlig voldsom)?
I selvhjælpsbøgerne står der her at jeg kan give ham sutten til trøst, men han bruger jo altså ikke sut. Bamse med ordene om at den passer på ham?
Og hvordan med natamningen - skal og kan jeg stoppe det nu og hvis ja hvordan?
Og er det for meget at gøre begge ting på en gang - egen seng og ammestop om natten - ?
Venlig hilsen
Marie
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Børnemad, færdiglavet
Færdiglavet babymos er lavet af kontrollerede råvarer og gjort holdbart ved varmebehandling. Det er intet ernæringsmæssigt i vejen med de færdiglavede børnemadsprodukter. Hjemmelavet mad er dog lige så godt.
Vær opmærksom på at færdiglavet børnemad let bliver for findelt i konsistensen og det er vigtigt at barnet stille og roligt vænnes til familiemad og også tilbydes mad, som kræver en vis tyggefunktion og som indeholder naturligt "mere bid".
Du kan finde...
Tommelfinger - sutte på
Allerede mens barnet ligger i mors mave under graviditeten, øver det sig i at sutte på finger. Derfor ser man ofte, at nyfødte og småbørn ligger og sutter på deres fingre - det har de også gjort inde i maven.
At sutte på tommelfinger har akkurat samme beroligende effekt som al anden sutten hos spædbørn. Suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed. Det er dog stadig vigtigt, at barnet får den tryghed og opmærksomhed, som det har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.