Brev:
Skemad og pylrer
Hej Helen
Tak for dit svar sidst. Vi er ved at ha’ en rimelig rytme med Sebastian, dog svinger hans lure i løbet af dagen utrolig meget, men han kommer ud på ca. samme tidspunkt hver dag. Det er varigheden af lurene, der svinger meget. Han kommer også i seng om aftenen nogenlunde på samme tidspunkt, hvilket går rigtig godt. Han sover fra ved 20 tiden til næste morgen mellem 5 og 6 uden at få bryst. Han vågnede normalt ved 4 tiden og fik bryst, men sov derefter kun til mellem 5 og 6, så jeg prøvede bare at putte ham igen, hvilket er gået rimelig godt. Mine spørgsmål er omkring når han spiser skemad.
Han får 3 skemåltider om dagen. Får øllebrød til morgenmad med lidt modermælkserstatning på. Dette er han utrolig glad for og spiser en rimelig portion. Jeg har også prøvet med lidt havregrød, men det er han ikke så glad for endnu. Til frokost får han fuldkornsgrød med en slags grøntsage i. Det kan være broccoli, ærter, gulerødder, blomkål osv. Til aften får han kartoffelmos med gulerødder eller en anden slags grøntsag. Han har aldrig været så vild med dette, men lige pludselig gik det rigtig godt. Men de sidste par dage er det gået dårligt igen.
Jeg har prøvet at undlade kartoflerne, men det er lige meget. Har også prøvet at bruge risgrød som basis, ...
... og det gik fint. Vi fik blandet mere og mere grøntsagsmos i. Så vi stoppede med risgrøden igen. Det gik fint i nogle dage, men nu gider han ikke rigtig igen. Han sidder og brokker sig stort set hele tiden, mens vi spiser, og han kan indimellem også blive rigtig sur. Han åbner stadig munden, så jeg tror ikke, at det er fordi, at han ikke vil ha’ mere, for han starter også med at brokke sig med det samme, han bliver sat i sin høje stol. Om morgenen går det nogenlunde, der brokker han sig ikke så meget.
Han er også begyndt selv at ville ha’ skeen, så han har fået en ske at sidde med. Men stadig brokker han sig, når skeen med maden på kommer hen til munden. Han får vand flere gange under måltidet. Han får også agurkestænger, som han selv sidder med. Jeg synes, det er rigtig træls, for det er slet ikke hyggeligt at spise.
Hvad kan vi evt. gøre? Er det fordi, han ikke kan lide maden?
Derudover er han noget pylret for tiden og lidt morsyg. Han kan sagtens være hos sin far, hvis jeg ikke er i rummet, men hvis jeg kommer ind i rummet, bliver han pylret og vil over til mig. Han gider heller ikke rigtig lege på tæppet alene for tiden. I hvert fald ikke ret længe af gangen.
Håber du kan finde hoved og hale i det.
Med venlig hilsen
Mor til Sebastian
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Vugge - møbel
En vugge er en lille babyseng, der kan vugges/gynges. At bruge en vugge har mange fordele, da det er med til at stimulere barnets ligevægtsorgan og dermed har betydning for barnets videre udvikling. Samtidig er en vugge ofte mindre end en tremmeseng, hvilket er med til at gøre den tryg for baby at sove i - mange børn kan sove i en vugge de første 3-4 måneder.
Der findes mange forskellige vugger på markedet, og i mange familier er en vugge også noget, der går i arv. Nogle vugger...
Sushi til gravide og ammende
Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.
Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.
Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.