Brev:
Vuggestue start og panikanfald ved sengetid
Hej Helen.
Det går rigtig godt med Sara og maden. Hun kan nu spise stort set alt - klumper og smagsfulde ting :o) Det var bare et spm om tid...Flasken har hun taget også så nu er jeg faktisk holdt op med at amme.
Mit spm denne gang går på, om der er nogle ting jeg skal være opmærksom på mht hendes alderstrin/udvikling når hun skal starte i vuggestue om 14 dage? Hun er da kun 8,5 mdr gammel...
En anden ting er, at hun de sidste 4 aftener har fået panikanfald i forbindelse med sengelægningen. Der er ingen problemer om dagen i barnevognen eller hvis når vi sover formiddagslur sammen i vores seng. Her til aften kørte jeg hende rigtig træt og efter 30 ml vælling ville hun sove og det tog 10 min maks. Så vågnede hun 30 min efter, græd meget og fik resten af flasken (180 ml).
Jeg forsøger at lægge hende mens hun er rolig, men vågen og her er det, at det går helt galt igen. Panikangst i øjnene, skriger ...
... alt hvad hun kan og tårerne sprøjter til alle sider. Hun bliver selvfølgelig taget op og køler lidt af så snart vi går ud af soveværelset, men det hele starter så snart vi går ind igen. Hun græd også, da jeg rullede gardinerne ned i stuen, så vi kunne sidde der i halvmørke med TV tændt. Efter et lille stykke tid (5-10 min) faldt hun dog i søvn i mine arme og jeg kunne lægge hende igen....
Hvad siger dette forløb dig? Er det seperationsangst og er det normalt så, at det kun er ved sengetid?? Jeg forstår det ikke. Vi har altid ALTID haft problemer med aftenputningen, men dette er dog det værste!
Hun har endnu ikke fået tænder, men begyndte at kravle igår og vågner nogle gange ved at hun får vendt sig i kravlestilling i søvne. Er det en af de berømte faser fra 60 vidunderlige uger?
Håber du kan opklare mysteriet om min dejlige datters panikanfald og give råd til, hvad jeg kan gøre.
Venlig hilsen
Karin
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Forkølelse
Hvis det lille barn er forkølet, kan han/hun få besvær med at spise, da det er svært at få vejret ordentligt igennem næsen. Det betyder også, at barnet kan have svært ved at sove.
Her er et par gode råd:
- Hæv hovedenden, der hvor barnet sover, med et par bøger eller et sammenrullet håndklæde under madrassen
- Brug lidt modermælk eller saltvand som næsedråber. Dryp det direkte ned i næsen. Du kan evt. bruge en lille ske eller en pipette. Saltvand og...
Fordøjelse baby
Barnets første afføring kaldes meconium, og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve, og man kan på afføringen således se, om barnets fordøjelse fungerer.
Babyer, som kun får brystmælk, vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig, og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn, der ammes, kan have flere dage imellem deres afføringer.
Babyer, der både får brystmælk...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.