Brev:
Mad og amning
Hej Helen
Vores Nikolai er nu 6 mdr. og jeg har nogle spørgsmål ang. mad til ham. Han begyndte med grød, da han var 4 mdr. og jeg er nu oppe på at give ham grød morgen og frokost samt mos om aftenen. Det er dog ikke alle dage han spiser grød 2 gange - nogen gange vil han hellere ammes.
Jeg ammer ham ca 4 gange i løbet af dagen, samt 2-3 gange i løbet af natten.
Jeg vil gerne holde op med at amme om natten. Nogen gange virker det heller ikke, som om han er sulten, men bare skal trøstespise - har du en ide til hvad jeg kan gøre istedet?
Den sidste amning inden han skal puttes, er der ikke altid så meget mælk - jeg har derfor forsøgt at give ham noget vælling også - men ville det være bedre at give ham modermælkserstatning? Har også tænkt på, om den sene amning skulle erstattes med modermælkserstatning eller vælling, så han måske ...
... kunne sove mere igennem - hvad er dine erfaringer. (og hvor mange ml. skal jeg give ham af hhv. det ene eller andet)
Det kan måske også være, at han ikke får nok mad i løbet af dagen. Hvor meget grød og mos må han spise? - så meget han kan eller er det i forhold til hans vægt (vejer 9.2 kg og 72 cm)
Mht. mos og grød - må jeg lave det med sødmælk istedet for modermælkserstatning?
Jeg laver også kogt frugtmos, som han får på sin grød. Hvor længe kan kogt frugtmos holde sig i køleskabet?
Da vi startede med hhv. grød og mos fik han blot nogle få skefulde de første gange. Når han nu skal introduceres for nye madvarer, skal det så også blot være nogle få skefulde, eller må han få så meget han vil, hvis han kan lide det? Jeg tænker selvfølgelig på, om det kan give nogle maveproblemer, at give ham et fuldt måltid af nye madvarer.
Hilsen
Susanne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Tun og børn
Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.
Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.
Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...
Sut
Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.
Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.