Svar: En rigtig lille pølle
Kære Christina
Den grønne farve på Victors afføring skyldes sandsynligvis jernindholdet i vællingen og det kan være helt normalt. Det er også normalt at afføringen bliver lidt mere fast i konsistensen, når barnet begynder med grød, men den skal stadig være blød og let for barnet at komme af med og det må ikke gøre ondt eller virke hårdt for barnet.
Afføringen kan altså godt blive en lille smule formet, men skal stadig være helt blød.
Du skriver ikke hvor meget grød du har givet, måske skulle du give ham en lille smule mindre og så følge efter med mælk. Det kan være med til at holde maven lidt bedre igang. Derudover vil det være rigtig godt, hvis du giver ham lidt vand af en kop sammen med grøden og du kan også komme en lille smule frugtmos på som topping, for at variere smagen men også fordi det kan have en positiv effekt på mavefunktionen.
Normalt starter man med 4-5 tsk grød og øger så langsomt over en lille uges tid. Herefter kan man forsøge med lidt ...
... forskellige grødtyper og variere smagen og konsistensen lidt (risgrød er mild og lind, hirsegrød er lavet med flager og er således lidt mere fnugget).
Stille og roligt spiser barnet mere og mere og når op på en lille dl grød, når det fungerer godt, barnet mestrer at spise mad fra ske, maven fungerer osv. så vil det være fint at tilbyde barnet skemad 2 gange dagligt og det vil så være relevant at introducere lidt grøntsagsmos. Her er det godt at starte med lidt kartoffel, gulerod, blomkål eller broccoli.
Grøden kan gives om formiddagen og grøntsagsmosen om aftenen. Det vil så være muligt at lave mos som tager udgangspunkt i forældrenes grøntsager.
Det er i princippet bedre at tilbyde 3/4 dl. skemad 2 gange dagligt end 1½ dl. skemad 1 gang dagligt, selvom det mængdemæssigt giver det samme. Det giver plads til mælk efterfølgende og giver større mulighed for variation af forskellige fødevarer.
Jeg håber ovenstående hjælper dig lidt videre på vej, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Flyverdragter til børn
Flyverdragter er nødvendige, og de fleste børn starter med at bruge en flyverdragt, når de begynder at kravle omkring i 1 års alderen.
Flyverdragter er til leg udenfor - ikke til at sove i. De fleste flyverdragter er meget varme og kan også være lidt stive i stoffet, og nogle flyverdragter er faktisk så stive og tunge, at de gør det svært for barnet at bevæge sig rundt. Derfor kan det være en god idé at vælge en flyverdragt, som ikke er alt for tung, og som netop giver...
Rabarber
Rabarber er velegnede til grød, kompot, suppe og marmelade. Hvis I ofte bruger rabarber i madlavningen, er det en god idé at tilsætte 'Nonoxal' (kalkchlorid) under kogning.
Dette forhindrer at saften i rabarber reagerer med kroppens kalk, som bl.a. giver ubehagelige reaktioner på tænderne.
Rabarber er bedst tidligt i sæsonen fra april og indtil omkring Skt. Hans. Rabarber indeholder små mængder oxalsyre, og i højsommeren stiger mængden af oxalsyre i stilkene. Hvis...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.