Annonce

Annonce

Brev:

Stimulation af spædbarn


14. maj 2008

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Stimulation af spædbarn

Kære Helen

Vi har en dejlig dreng (Mikkel) på 17 dage, som virker til at være i fin trivsel og er rolig og veltilpas ifølge vores sundhedsplejerske. Han bliver ammet 5-7 gange og får yderligere 2 gange modermælkserstatning i døgnet.

Når han bliver ammet, falder han som regel i søvn ved brystet og bliver efterfølgende lagt ud i barnevognen og sover som regel 3 timer ad gangen. Jeg må ofte selv vække ham for at amme ham igen. Om aftenen er han begyndt at melde sig selv lidt mere og han er mere vågen på det tidspunkt.

Vi er meget i tvivl om han bliver stimuleret/”underholdt” nok, eftersom han næsten altid falder i søvn ved amningen. I forbindelse med amningen, bliver han puslet og kommer selvfølgelig op og bøvse og vi har fin øjenkontakt med ham og småsnakker lidt med ham. Hele denne seance tager samlet typisk en time. Eftersom han sover så meget i dagtiden er der ikke meget tid til at stimulere ham yderligere.

Selvfølgelig er han ...


Annonce

... stadig meget lille og har et stort søvnbehov, men vi føler bare at det hele er lidt for ”nemt” i og med at han sover meget. Om aftenen har han længere vågne perioder og beder som nævnt selv om brystet oftere og i den forbindelse har vi mere vågen tid med ham, hvor han bliver svøbt i dynen og sidder på skødet af os og kigger rundt omkring og småblunder af og til.

Er det primært bare trygheden, han skal føle og ikke stimuleres så meget yderligere i hans alder? Vi har en kravlegård med en folde-ud-bog i som han godt kan lidt at kigge på og ellers går vi lidt rundt med ham på armen, hvor han kigger sig nysgerrigt omkring. Skal han stimuleres/opleve yderligere?

Det vi således helt konkret efterlyser er flere idéer til stimulation/”underholdning” svarende til hans alder (hvis altså det er nødvendigt) og i hvor mange uger endnu er dette nok og hvad er næste skridt til at stimulere ham?

Vi ses frem til dit svar :o)

Venlig hilsen
Anette

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.

Døsig og træt baby

Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.

Fortvivlet situation

Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Gråd i barnevogn - 2 mdr.

Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Dårlig dagssøvn 2mdr

Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Æteriske olier

Æteriske olier er planteolier, der tilsættes forskellige plejeprodukter, f.eks. massageolie, for at give det duft.

Æteriske olier kan indeholde allergene parfumestoffer, der kemisk set er identiske med - og lovgivningsmæssigt er sidestillet med - de syntetisk fremstillede.

I forhold til børn er det vigtigt at undgå parfumerede massageolier og helt undlade at bruge voksenprodukter. Æteriske olier bør ikke bruges direkte på huden og man skal være opmærksom på at...

Læs mere i Babylex

Taktilsansen

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tak for en fantastisk hjemmeside. Det er så dejligt at mærke, hvordan du virkelig sætter dig ind i hvert enkelt spørgsmål og du giver nogle rigtigt gode svar!

Tak fra tvillingernes mor


Annonce