Brev:
Om at spise selv og mælk
Hej Helen!
Mange tak for dit svar. Det går meget bedre med mad i stykker og mad med klumper herhjemme. Mia spiser større rugbrødshapser, og er kommet op på at spise 3/4-1 helt stykke rugbrød. Og hun kan endda spise almindeligt pålæg, som fx kødpølse, på også. Hun spiser også mad, der bare er most med en gaffel med lidt sovs og sødmælk. Hun får stadig ind imellem maden i den gale hals, men hvor hun før kastede op, er hun nu endelig begyndt at hoste det op. Dejligt! Så generelt er der sket rigtig meget på den sidste måned.
Du skrev dog sidst, at du måske troede, at Mia fik for meget mælk. Og det kunne jeg egentlig godt tænke mig at få klarlagt. Hun får vand til alle måltider, da hun ikke er så vild med sødmælk - drikker meget mindre, end hvis hun får vand. (Og så snakkede du jo også om, at hun måske fik for meget mælk) Hun bliver også tilbudt vand inden hun skal sove, og hvis vi har leget udenfor fx.
Vores dag ser nu således ud:
6.00/7.00 Vågner og ammes
7.00/8.00 Havregrød lavet på 2 1/2 dl sødmælk og lidt mere end 1/2 dl. gryn med frugtmos - hun spiser 3/4 portion, nogle gange næsten det hele. Hun gylper tit noget op igen, og er ikke sulten, når jeg tilbyder frugt inden formiddagslur.
8.30/9.30 Formiddagslur, sover 1 1/2-2 1/2 time
11.00/11.30 Frugt i stykker (!), helst en moden pære, ostehaps i stykker, eller evt. en halv bolle at gnave i
12.30 Rugbrødshapser med leverpostej, medisterpølse, frikadelle, kødpølse mm. og dertil rester fra aftensmaden fx grøntsagsmos, kartoffelmos, en rest boller i karry eller lignende - spiser godt.
14.30 En portion grød, fx ...
... øllebrød med sødmælk, müsligrød, flerkornsgrød evt med frugtmos
15.00/15.30 Puttes til eftermiddagslur og sover 45 min. - 1 1/2 time.
16.00/16.30 En portion sødmælksyoghurt - spiser ikke ret meget, måske kun 1/2-1 dl
18.00 Aftensmad, får stort set vores mad, og spiser med største velbehag. Kartofler, grøntsager moses og kød serveres most eller i stykker. Pasta med kødsovs, boller i karry mm. blendes groft med lidt sødmælk eller mme.
20.00 puttes med amning og sover til næste morgen, evt. med et par opvågninger i løbet af aftenen eller natten.
Og nu til ?:
- Jeg er tvivl om, om hvor lang tid "spise-selv-måltidene" må tage? Vi kan sidde der i flere timer, hvis hun skal spise alle stykkerne selv! Fx. frugtmåltidet: Jeg starter med at give hende nogle stykker frugt direkte i munden, så ligger stykket i min hånd eller på bordet, så hun selv kan putte dem i munden vha. pincetgrebet, så giver jeg lidt igen osv. De er lidt glatte for hende, men øvelse gør mester, ikke? :)
Hun kan ikke finde ud af, at der er mange stykker frugt, for så leger hun med dem, og står der en tallerken foran hende, for så er tallerkenen sjovere end frugten. Rugbrødshapserne tværer hun i, i stedet for at spise dem, så ofte giver jeg dem. Og så får hun selv lov en gang imellem, så hun kan undersøge dem - og det sker da også en (meget) sjælden gang, at det ryger i munden.
Spise selv med ske eller gaffel er vi slet ikke nået til. Det lader til, at hun er lidt bange for gaflen, hun er ikke ret vild med at blive madet af sådan en. Nej skeen, kender hun - og den er hun glad for!
Mange hilsner
Mias mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
Viden om børn:
Fødsel
En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan, og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere. Føder du mellem uge 37+0 og 41+6 siger man, at du har født til tiden.
Mange kvinder oplever plukveer i graviditeten. Det er sammentræninger af musklerne i livmoderen, og det er måden, at livmoderen forbereder sig til fødslen på. I starten er disse sammetræninger uregelmæssige, men i takt med at fødslen nærmer sig, bliver sammentrækningerne mere...
Uld til børn
En gammel tommelfingerregel lyder, at alle de måneder, som ender på "r", kan uld være en fordel - det vil sige september, oktober, november, december, januar og februar.
Uld har mange fordele:
- Det har blandt andet en rigtig god isoleringsevne, så det hjælper dit barn med at holde sig varm. Uld består af ca. 20 procent fibre og 80 procent luft, og det gør, at ulden isolerer rigtig godt.
- Det kan absorbere 30-40 procent af sin egen vægt i væske. Det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.