Svar: Hue i sommervarmen og mælkebehov
Kære Mette
Jeg synes umiddelbart ikke at din dreng behøver hue på, når han ligger i barnevognen og sover. Han har det jo varmt og der er læ og lunt i vognen. Med hensyn til tøj, så er det vigtigt at han har bomuldstøj, som han kan ånde i, nu hvor det er varmt, - fleece og velour er således for varmt. Og så må du vurdere hvor meget han har behov for.
Normalt er det en god idé at regne med 3 lag, forstået på den måde at han har en bodystocking, en langærmet bluse og så en trøje eller en anden form for overtøj. Trøjen kan så tages af, hvis det er for varmt og kommes på hvis det er lidt køligt. Det er altså det 3. lag man regulerer lidt med. Trøjen kan godt være i fleece, velour, bomuld - det afhænger helt at barnet, tidspunktet af dagen (vejr og vind) osv. Det kan f.eks. være koldere til formiddagsluren end middagsluren...
Udover dette må du så vurdere hvor meget dyne og tæppe han har behov for. Det afhænger meget af hvor barnevognen står, hvor varmt der er, hvor meget det trækker osv.
Med hensyn til mælkeindtag, så er der ikke noget helt fast omkring dette i ...
... forhold til hans alder. Du kan således ikke længere regne med at han skal have hvad svarer til 1/6 af vægten, som man siger børn skal have når de er spæde. Nu hvor han får skemad to gange dagligt så vil hans mælkebehov sandsynligvis ligge et sted mellem 700-900ml mælk i døgnet og det svarer somregel til at han får bryst eller flaske 6 gange i døgnet.
Du må tro på at han et eller andet sted er i stand til at regulere det ind. Hvis du tilbyder, så tager han, hvad han har behov for. Du skal naturligvis holde øje med at han tisser og stadig har gode våde tissebleer, urinen skal være klar og ikke koncentreret og så skal han virke glad og tilfreds med overskud til at møde verden og udvikle sig.
Du kan godt lave et ekstra hul i sutten, hvis det er en sut af naturgummi/latex. Hvis det er en silikonesut kan du ikke, så er du nødt til at købe en sut med anden hulstørrelse. I naturgummisutten kan du normalt lave hul med en opvarmet nål.
Tak for dine pæne ord til mig - jeg plejer at have en nogenlunde god fornemmelse for hvad der rør sig ... Det skal nok gå alt sammen, knus herfra:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
Viden om børn:
Portionsstørrelse børn
Det er meget forskelligt, hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget, og andre børn spiser mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.
Børn skal have lov til at regulere deres behov for mad. Det lille barn skal have lov til at die ved brystet, når det viser behov, og børn der får flaske, skal på samme måde have lov til at selvregulere. Barnet må ikke presses til at tømme hele flasken - og omvendt - hvis barnet...
Vestibulærsans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Vestibulærsansen registrerer hovedets bevægelser i forhold til tyngekraften, og den hjælper os med at finde ud af, hvad der er op og ned, når vi bevæger os. Dette sker via receptorer, som er beliggende i det indre øre....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for dit tidligere svar, som gav os meget ro omkring vores 4 uger for tidlig fødte datters måltider.
I det hele taget tak for denne brevkasse, den hjælper mange forældre... jeg er taknemmelig helt inde i mit dybeste over den tid du bruger, dine lange og fyldestgørende svar og din evne til at forstå....!!
Mor til pige født 4 uger for tidligt