Brev:
Talefejl, rim, remser og sang
Hej,
Denne gang er det hverken søvn mad eller noget andet problematisk, for det går bare derudaf. Elias har for første gang i en længere periode veludhvilede forældre, som igen har fået tid til også at være par og ikke bare forældre...dejligt og tiltrængt.
Mit spørgsmål går på sproget. Han taler rigtig godt både vi og andre kan forstå ham. Han danner efterhånden ret lange sætninger og fortæller i vuggestuen og til folk vi møder, hvad han har lavet i sidste weekend eller til damen i butikken at man skal holde mor i hånden, fordi bilerne er farlige og man skal passe på...
Det er sjovt at høre hvordan et ord danner betydning for ham og hvordan han forsøger at forstå og bruge det i den rigtige sammenhæng. Eks.vis sagde jeg undskyld til ham, fordi jeg kom til at råbe lidt højt af ham, da jeg stod midt i madlavningen, og han ville egentligt bare hjælpe. Efterfølgende sagde han ordet mange gange og da jeg gav ham en agurkskive sagde han undskyld. Så forklarede jeg ham ordet ved at sige, at mor havde sagt undskyld fordi, jeg havde råbt højt af ham og at det ikke var min mening at gøre ham ked af det.
Dagen efter havde han sagt undskyld og givet knus flere gange i løbet af dagen til en pige i vuggestuen, der var lidt ...
... trist og ked af det den dag, hvilket han ingen andel havde i.
Idag tabte han sin dukke, også kigger han på den og sige av ked af det? såhh undsyld ikke vilje..
Så det er jo bare rigtig godt, men det der undrer er, at ord han før har kunnet sige helt fejlfrit, nu bliver med talefejl. Mus bliver til min mul, løve til løbe, be' om til bimmer, navne på legekamerater bliver også sagt anderledes.
Han synger meget, både genkendelige sange m. fagter, men også volapyk og det er tydeligt at han eksperimentere med ordene. Eks. babubualualuaaaaaa osv. han råber også meget for tiden.
Førhen har vi fornemmet, at selvom vi ikke har forstået det han har sagt, har der været en mening bag. Nu virker det tit til bare at være en talestrøm uden meningen.
Er det "normalt"? Er det talefejl eller er det bare eksperimenterende med ordene?
Talefejl eller ej, så er det en fantastisk tid, og herligt at blive mødt af sin dreng i døren som siger hej trold og giver et fantastisk vådt kys og når man putter elser dig mor, månen passe på dig, sov godt!!! og afskeden i vuggestuen er farvel og tak for i dag.
Så kan det godt være man føler man har irettesat og skældet meget ud, men det andet hører han da også:-)
Ser frem til dit svar.
Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Hoppegynge
Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.
De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
Jeg skriver da jeg gerne vil takke dig for dine råd og støtte. Lige da jeg læste dit brev blev jeg ked af det, for jeg ville for alt i verden være en mor, som giver sit barn opmærksomhed nok. Men du havde jo ret :0)
Jeg har fået det godt igen, er begyndt at arbejde og får medicin og går til samtaler ved en psykolog. Det har hjulpet mig meget.
Jeg vil sige 1000 tak til dig for at støtte mig og give mig råd.
Du hører nok fra mig igen
Knus fra mig