Svar: Søvn og søvnbehov - 11 mdr.
Kære Lise
Imponerende og dejligt at sakral-terapeuten har kunne hjælpe jer til at få jeres dreng til at sove:o)
Børns søvnbehov varierer ligesom det gør for vi voksne - nogle har naturligt brug for mere søvn end andre og vi ved alle hvor frustrerende det er at få at vide at man skal lægge sig til at sove, hvis man ikke føler sig træt... Derfor er det et eller andet sted vigtigt at I forsøger at følge jeres drengs rytme og at du tror på at han sover, det han har behov for.
Ser man på børns gennemsnitlige søvnbehov omkring 12 måneders alderen, så vil de fleste i denne alder fortsat have behov for at sove 2 lure dagligt - sammenlagt vil dagslurene ofte vare 2-3 timer og om natten vil barnet så sove 11-12 timer. Det vil sige et søvnbehov på 13-14 timer. At det er gennemsnitligt betyder jo så at nogen børn sover mindre (måske kun 12 timer i døgnet) og andre børn sover mere (måske 15 timer i døgnet) og den fleksibilitet må der være plads til.
Når man vurdere, hvorvidt barnet sover nok eller ej, så er det vigtigt at se på hvordan barnet trives. Hvis jeres dreng har energi og mod på at udforske verden, så har han det godt og får den søvn han har brug for:o)
Jeg tænker at der sandsynligvis sker så meget i vuggestuen at han simpelthen ikke har behov for to lure - det er mere spændende ...
... at følge med og lege med de andre. Og det er helt okay. De fleste børn vil mellem 12-18 måneder begynde at nøjes med en lur dagligt og at han er begyndt med dette nu er helt fint. I weekenden indhenter han så tilsyneladende det han mangler i løbet af ugen og så længe han trives, er det helt fint.
Han lyder jo til at være en dreng som fungerer rigtig godt i hverdagen, som trives både hjemme og ude og det er rigtig flot faktisk at han er i stand til at regulere sin søvn, som han gør. Jeg synes derfor du skal lade ham selvregulere og så vil hans søvnrytme ændre sig stille og roligt de næste måneder - overgangsperioder er altid svære. Det er svært at gå fra 3 til 2 lure, det er svært at gå fra 2 lure til 1 og det bliver også en lidt svær periode, når han helt skal til at springe middagsluren over - men det er heldigvis ikke endnu:o)
Så sålænge jeres dreng virker tilfreds og til at have det så godt som du beskriver, så synes jeg du skal sige til dig selv at han klarer sig fint med 12 timers søvn i døgnet og det er helt okay. Har han brug for mere, så tager han det på et andet tidspunkt - det er et sundhedstegn!.
Rigtig meget held og lykke fortsat og rigtig meget tillykke med graviditeten - hvor er det dejligt for jer:o) Decemberbarn - sikke en julegave at få, jeg har også et decemberbarn...
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Kravle
De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.
Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...
Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI
Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.
Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.
- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.