Svar: Kan ikke ligge for sig selv uden at blive ked af det
Kære Heidi
Uanset hvad årsagen er, så lyder det som om at William i øjeblikket har rigtig meget behov for fysisk kontakt og nærhed og jeg tænker at I derfor gør jer selv en bjørnetjeneste ved at blive ved med at forsøge at få ham til at ligge mere selv. For jo mere han ligger, jo mere frustreret bliver han, jo mere irriterede bliver I og jo mere I bliver det, jo mere vil han søge jer.
Jeg tror nemlig godt at William kan mærke at I lige nu er lidt trætte af ham og hans pylren, - selvom I ikke forsøge at vise det direkte, så kan han godt mærke den afstandstagen der er og det gør ham faktisk endnu mere 'klæbende'...
For at jeres dreng skal turde møde verden og udforske sine omgivelser uden at du behøver være der hele tiden, så er det meget vigtigt at han kan regne med at du er der for ham 100 pct. Han skal have fornemmelsen af at han i situationer der er utrygge for ham og hvor han har behov for ekstra tryghed, kan henvende sig til mor (eller far) og I vil give ham det han har behov ...
... for.
Hvis I i visse situationer ignorerer ham, så vil han blive utryg fordi han aldrig rigtigt kan regne med, hvad reaktion han får fra. Kan kan således ikke være helt sikker på at I er der for ham 100 pct. når han har behov for det og det vil gøre at han bliver mere pylret og klæbende i sin kontakt.
Mit råd til jer er derfor at I forsøger at gå helt over i modsatte grøft - at I simpelthen forsøger at tilbyde William meget mere nærhed og fysisk kontakt end I tidligere har gjort. Lad være at forvente at han kan ligge alene, men tag ham med. Lad ham være i nærheden, lad ham sidde i den høje stol, når du ordner praktiske ting, så du har ham i nærheden af dig hele tiden.
Det bliver hårdt og lidt anstrengende i en periode, men jeg tror faktisk det er vigtigt. Forestil jer at han ligesom skal tankes så meget op med fysisk kontakt og nærhed, at han begynder at kunne 'tære af sine depoter' og derfor begynder at kunne ligge lidt mere for sig selv.
Rigtig meget held og lykke med projektet:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Seng
Mange babyer har ikke brug for tremmeseng i begyndelsen, da sengen vil være for stor og dermed for utryg for barnet. I begyndelsen kan man derfor stille liften i tremmesengen, hvis man ønsker at barnet skal sove i sengen der.
Et barn vil ofte kunne bruge tremmesengen til det er ca 2.5-3 år gammelt og det er vigtigt at vælge en god seng. Her er lidt overvejelser og gode råd:
- Vælg en seng, som måler ca 110 cm x 55 cm. Den størrelse passer til de fleste børn indtil...
Apgar score
Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.
Jordemoderen har 5 ting hun ser på:
1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.
2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.