Annonce

Annonce

Brev:

Stadig problemer med den søvn


13. april 2008

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Stadig problemer med den søvn

Hej Helen

Tak for dine tidligere svar mht. Emils søvn. Vi har nu fundet ud af at han ikke vågner pga. sult om natten, som vi før troede, for han spiser kun lidt. Hvorfor han så vågner, ja det kan vi ikke regne ud.

Han er pludselig begyndt at være vågen i flere timer om natten og er meget urolig, vågner ved det mindste. Nogle dage tager han en ordentlig grædetur på op til en time, hvor intet hjælper. Han vågner måske op til 10 gange på en alm. nat. Tit når vi lige at berolige ham og få ham til at sove videre, og så vågner han igen 5 min. efter, og sådan kan det køre i flere timer. Vi er begyndt at svøbe ham om natten, og det tror jeg godt han kan lide, men det har ikke den store effekt. Det har nu stået på i godt 2 uger og bliver værre og værre synes vi.

Vi har været til læge med ham og har fået tjekket hans ører, og de så fine ud. Der er heller ikke nogle tænder på vej, ser det ud til.

Emil får mad 3 gange om dagen og er meget glad for skemad. Hans mælkeindtag er stadig på omkring 1 ...


Annonce

... liter, så det er nok heller ikke det. Men hvad kan det så være??

Kan det være det udviklingsspring han er midt i som påvirker hans søvn? Vi har ikke de store problemer med at få ham til at falde i søvn om aftenen, og han vågner fra den sidste lur allerede ved 15 tiden så han burde helt klart være træt nok. Det virker sådan set også som om han er træt om natten, og græder lidt af frustration fordi han ikke kan komme til at sove - hvordan kan vi bedst hjælpe ham?

Emil er begyndt at rulle og møve rigtig meget og han er meget aktiv hele tiden, der er fuld fart fremad og han suger indtryk til sig. Vi er pt nærmest 2 hjemmegående voksne, da min kæreste har et halvt års barsel og jeg selv kun er afsted på mit studie en gang om ugen, så han får masser af opmærksomhed og stimulation, selvom vi også prøver at få ham lidt ned i gear ved hjælp af stille musik, læse bøger, sidde tæt osv.

Håber du har et godt råd, da vi er ved at være lidt nedslidte. Det er hårdt ikke at kunne trøste ham!

Venlig hilsen
Sara

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Sover kun 30 min ad gangen

Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Svangerskabsforgiftning

Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.

Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...

Læs mere i Babylex

Rodfrugter

Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.

Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.

Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de gode smid-sutten-lidt-væk-råd. Det er gået over al forventning. Barnet har nu kun sut om natten og i yderste fortvivlelses-tilfælde - og det accepterer han faktisk. Godt du findes! Vi manglede lige det der bløde spark i måsen :)

Tak fra en glad mor


Annonce