Brev:
Amning eller modermælkserstatning
Hej Helen!
Jeg har en skøn og glad datter på 6½ mdr. og jeg går og har nogle overvejelser omkring amning og evt. MME som jeg håber du kan hjælpe mig med.
Clara får skemad 3 gange dagligt og indimellem lidt frugtmos til mellemmåltid. Hun får altså både frugtmos, grøntsagsmos m. kød og grød. Mit problem er at hun ikke kan lide MME med mindre der er lidt sukker i. Hun vil heller ikke spise skemaden hvis den er lavet på MME og ihht. råd fra min sundhedsplejerske laver jeg nu maden med en lille smule sødmælk eller bruger de færdigproducerede produkter. Som det er nu ammes hun 3-4 gange i døgnet.
Mit problem er at det ikke længere fungerer helt optimalt med amningen. Hun har allerede 6 tænder og det sker oftere og oftere at hun bider mig hen mod slutningen af måltidet. Desuden er hun meget nysgerrig og det kan være svært for hende at koncentrere sig om at blive ammet. Jeg skal begynde at arbejde når hun er 9 mdr. og da jeg arbejder skiftende vagter vil jeg under alle ...
... omstændigheder trappe ud af amningen til den tid.
Mit spørgsmål til dig er om jeg helt kan undgå at introducere flasken til hende hvis jeg holder ud og bibeholder amningen til hun er 9 mdr. (og jeg skal begynde at arbejde)?
Kan hendes mælkebehov ved 9 mdr. - alderen dækkes af alm. sødmælksprodukter?
Hvis jeg alligevel skal vænne hende til flasken om 1-2 mdr overvejer jeg at trappe amningen ned nu for det gør simpelthen ondt når hun sætter tænderne i !!!!! Men på den anden side vil jeg ikke vænne hende til flasken, hvis jeg kan undgå det.
Hvis dit råd indebærer at hun skal have flaske hvad syntes du så jeg skal gøre mht at søde MME? Jeg har prøvet alle tænkelige mærker. Hun har kun fået flaske når hun er blevet passet af far eller bedsteforældre og vi kommer så ca.1/4- ½ tsk sukker i 200 ml MME.
Jeg håber mine spørgsmål er til at forstå !
Tak for en god brevkasse.
Med venlig hilsen
Claras mor.
PS : Må hun begynde at få lidt A38 med lidt rugbrødsdrys nu? og evt. hvor meget?
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Skråstol
Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.
Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...
Sprog
Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.
At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.
Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...
Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.
Tak!!