Brev:
Motorisk urolig dreng
Hej Helen,
Så er jeg på banen igen. Tak for dit fyldige svar sidst.
Vores søn er nu 6 mdr. og 1 uge gammel og er helt sikkert i gang med et nyt udviklingsspring. Han er meget urolig, ked af at blive lagt til at sove om dagen og svær at aktivere, noget han ikke plejer at være så ofte. Desuden er han svær at få til at spise og han har ellers elsket skemad og flaske.
Mit spørgsmål går på det motoriske. Han er på det seneste begyndt at være mere bevægelig. Han kan stadig ikke sidde selv og bliver rigtig irriteret når vi ligger ham fra os - nu vil han op, og vi skal holde ham! Jeg går ud fra at det hænger sammen med alderen. Ligeledes er han meget urolig i sin seng om aftenen og ender ofte i meget sjove stillinger - det hænger nok også sammen med alderen.
Men han også begyndt at bruge hænderne mere. På det seneste har han fået en vane med at slå ...
... sig selv med venstre hånd. Er det normalt en del af udviklingen på den alder? Han bøjer i albuen og svinger underarmen op mod munden og ansigtet med knyttet hånd, som om han vil gøre skade på sig selv eller mærke smerten. Det ser ikke ud som om det gør ondt på ham, nærmere som om han det er noget han gør med vilje for at mærke hvad der sker - det er ofte når han er træt eller irriteret. Jeg troede først han forsøgte at ramme sin mund med hånden for at sutte på den (han bruger ikke sut), men han gør det oftere nu og det ser meget bevidst ud.
Kan babyer på ½ år gøre dette som bevidst handling og hvad betyder det i givet fald? Jeg er lidt nervøs for at der er noget galt?
Det skal siges at vi tager os godt af ham og både far og jeg er meget opmærksomme på at hjælpe og støtte ham i dagligdagen.
På forhånd tak.
Med venlig hilsen
Den bekymrede mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Barselsbesøg
I nogle kommuner tilbyder sundhedsplejersken at komme på besøg meget hurtigt efter fødslen. Dette sker hvis fødslen f.eks. er foregået hjemme, eller hvis moderen er gået meget hurtigt hjem efter fødslen.
Også jordemødre tilbyder nogle gange barselsbesøg i hjemmet, hvis kvinden er udskrevet inden for 48 timer efter fødslen eller hvis der er tale om en hjemmefødsel. Man taler normalt om et barselsbesøg når sundhedsplejerske eller jordemoder kommer på besøg i hjemmet 3-5 dage efter...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.