Annonce

Annonce

Brev:

Spiseproblemer, rejse og jetlag


28. marts 2008

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Spiseproblemer, rejse og jetlag

Kære Helen

Tak for dit svar og dine råd ang. Signe og Annas søvnvaner. Vi prøvede at følge dit råd med dagligt at skubbe lurene 15 min frem, men i praksis duede det simpelthen ikke, da de blev alt for pjevsede og faldt i søvn indenfor, når jeg prøvede at trække dem. Det er svært når man har 2! I stedet giver vi dem fast en lur fra 16.30-17.00 og putter dem kl. 19.15-19.30. De står stadig op kl. 04.00-04.15, men vi håber, at de ligeså stille rykker sig til 05.00-05.30.

Nu er det med spisningen blevet et stort problem. Førhen har Signe veltilpas spist alt, hvad vi serverede, åbnede selv munden når hun så skeen komme og var især vild med grøntsagsmos. Anna har altid haft det sværere med at spise, vi har afledt/lokket hende med at synge, give hende sin egen ske i hånden eller et stk peberfrugt eller lign., og så er det gået med hiv og sving. Hendes favorit har også været grøntsagsmos, mens grød af enhver art aldrig har været et hit.

Nu vender begge piger hovedet væk, piver og spytter maden ud (Signe). Jeg kan mærke, at jeg overskudsmæssigt er kørt helt i bund og når jeg i løbet af ...


Annonce

... dagen skal give dem mad alene, er jeg grådlabil og har intet overskud til at synge (som plejer at hælpe Anna) eller tage det med et smil.

Vi har serveret følgende for dem: grøntsagsmos med/uden fisk/kød, al slags grød med frugtmos og med kokosmel i havregrøden, rugbrødshapsere med leverpostej, avokado, ostehaps, torskerogn, bolle, bananmos, kiwi, tykmælk med revet rugbrød. Til at gnave af: agurk, peberfrugt, gulerod, tvebakker, skorper. Til "pincettræning": rosiner, rugbrødshapsere.

Har du gode råd? Er det tid til at give mere mad i stykker i stedet for på ske? Har det noget med alderen at gøre (de er 8,5 mdr), at de simpelthen ikke har brug for så meget mad? Skal man bare være cool og tænke, at de sikkert får det, de skal have?
De får stadig 4-5 x 100-120 mme om dagen og er glade for flasken.

Sidst på måneden skal vi rejse til USA og være der i 2 måneder. Kan du sige lidt om, hvad vi kan forvente mht. pigerne og jetlag? Ved du noget om, hvad man kan forvente at kunne få af fx mme i udlandet? Har du gode råd til flyturen?

Tak for en god brevkasse.

Med venlig hilsen
Maria Louise

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Fravær og tilknytning

Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Lure i dagplejen

Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tidlig født

Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.

Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.

Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.

Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...

Læs mere i Babylex

Natamning

Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.

De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Jeg havde i en periode lidt problemer med at amme og var egentlig ved at smide håndklædet i ringen, men Helen sagde de rigtig ting som gjorde at jeg fortsatte og det er jeg rigtig glad for i dag ...

Camilla Martin


Annonce