Brev:
Svært ved at klare klumper i maden
Hej Helen
Mange tak for dit sidste svar, det var meget brugbart. Det går meget bedre med maden - det er dog stadig ikke helt i top. Han vil stadig kun have industrielt fremstillet mad. Har forsøgt at blande noget af vores mad i, med det resultat at han så ikke vil have noget. Han brokker sig en del når han spiser. Jeg har tænkt på om det var fordi han er kræsen eller om han bare er stædig. Det er ikke hver gang han skal spise at han brokker sig, men det er dagligt. Han brokker sig både når han er sulten, ikke sulten og veludhvilet.
Han har haft svært ved at klare klumper i maden, så jeg var noget i tvivl om jeg skulle starte med rugbrødshapser. Det er dog gået overraskende godt og det er også blevet bedre med klumperne.
Han vil ikke have sutteflaske, så jeg ammer ham stadig og vil også gerne, så længe han stadig vil. Han bliver ammet fire gange om dagen. Morgen kl. ca. 05 – 06, en gang om eftermiddagen, når han bliver puttet kl. 19.30 og igen kl. 23 -24.
Den sidste uge er han begyndt at vågne om natten og vil ikke sove igen, så for at få noget søvn og så han ikke skal vække den store – ammer jeg ham ved 03 tiden. Han bliver så ikke ammet kl. 06. Jeg ved det er et ...
... skråplan!!!
Vi skal til et arrangement om 10 dage uden vores børn og han skal derfor passes i et døgn. Frygter det lidt når han ikke vil tage flaske og vågner om natten.
Jeg har tænkt på at malke ud og give ham det af kop. Har også en tudekop som han drikker godt af, som kan sættes på en sutteflaske. Måske vi skal prøve med MME igen. Har afvist det rigtig mange gange. Det er dog over en måned siden sidst.
Han vågner flere gange om natten, hvor vi skal give sut og ligge ham ordentligt. Han er en rigtig vildbasse, så han roder rundt i sin seng. Tænker om han ikke snart burde sove igennem. Fra han bliver lagt ved 19.30 tiden til morgen 05-06. Måske skal jeg trappe yderligere ned med amningen. Måske den til midnat. Han sover rigtig godt om dagen. Da han vågner tidligt kl 06 – er han allerede ude at sove ved 08 – 08.30 tiden og sover så ca 3 timer og så igen 3 timer om efter middagen.
Min store dreng ville have sutteflaske fra han var 8 mdr og han sov igennem fra han var 2 mdr. Han spiste også alt med velbehag. Så jeg er lidt på bar bund her med hans sove og spisevaner.
Det var vist det – håber du kan finde hoved og hale i mit brev.
Glæder mig til at høre fra dig.
Hilsen Jeanette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Suttebehov
Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.
Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.
Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...
Apgar score
Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.
Jordemoderen har 5 ting hun ser på:
1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.
2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
det er vist på tide at jeg skriver og siger tusind, tusind tak for alle dine råd og vejledninger! Det er jo super dejligt at have en som dig at henvende sig til med alle de spørgsmål der kommer op i forbindelse med at være forældre. Det har været en fantastisk stor hjælp at læse dine svar, ikke kun til mig, men også til andre forældre.
Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skulle have gjort uden din brevkasse – bare muligheden for at kunne stille de 'dumme' spørgsmål, er utrolig beroligende, for ikke at nævne at se at der er andre der ude som pusler med de samme problemer som jeg gør.
Så tusind tak for din hjælp!
Bedste hilsner
Mor til pige på 5 måneder