Brev:
Tvivl omkring amning ift anden mad
Hej Helen
Altså jeg ved godt, at jeg kører lidt rundt i det samme for tiden, men nu er jeg igen blevet lidt i tvivl omkring amning i forhold til andet madindtag. Du må lige bære over med mig :-).
Min tvivl kommer sig af, at min sundhedsplejerske var på besøg i min mødregruppe for at tale om kost og hun mente, at jeg bestemt kunne droppe amningen ved 23/24 tiden og at min datter godt kan sove fra kl. 20 til næste morgen. Dette blev jeg noget forbavset over, da jeg kan se, at du altid skriver denne amning på i din plan for dagen.
Der skal ikke være nogen tvivl om, at jeg meget gerne ville droppe denne amning, da den gør, at jeg først rigtigt sover mellem 23.30 og 00.30, alt afhængig af hvornår jeg er færdig med at amme og at jeg ikke sover ordentligt fra ved 5-6 tiden når hun skal have mad igen. Det betyder at jeg p.t. alt for få timer og føler mig meget træt.
Jeg ...
... har prøvet at droppe den sene amning 2 gange her i påsken, den ene gang sov hun fra 20 til 6.15, den anden gang vågnede hun kl. 4 og spiste, men ville så ikke spise senere på morgenen, så hun rykkede bare kl.6 amningen til kl. 4. (Det gør hun i det hele taget nogle nætter, altså spiser ved 4 tiden og vil så ikke spise igen før kl. 8/9 når hun får grød - er det et problem?).
Så mit spørgsmål er: Kan jeg droppe den sene amning? Føler mig ikke helt overbevist om, at hun så får hvad hun har brug for - min SP sagde, at hun bare skulle have 500 ml mælk om dagen, jeg troede det var mere?
Jeg ammer altså en gang mellem kl. 4-6, igen kl 10 inden formiddagslur (her spiser hun ikke så længe), kl. 14 iden eftermiddagslur (spiser ikke så længe), kl. 19.30 (her spiser hun godt) og så normalt også kl. 23/24 hvor hun plejer at spise godt.
Hvad mener du?
Med venlig hilsen
Lula
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Brystopereret
Mange kvinder bliver idag brystopereret. En brystoperation kan både være en brystreduktion, hvor man har fjernet noget af brystet og en brystimplantation, hvor man har gjort brysterne større.
Mange kvinder bekymrer sig om hvorvidt de vil kunne amme deres barn, når de er brystopererede og der er ikke andet at gøre, end at se hvad tiden bringer. Nogle kvinder vil fint kunne amme, det afhænger meget af operationsmåden. En del kvinder ammer delvist, giver altså bryst og supplerer med...
Cykelhjelm
Alle børn bør bruge cykelhjem, når de cykler. Det gælder både når de cykler selv og når de sidder i cykelstol, i en ladcykel eller i en cykelanhænger.
Vælg en godkendt hjelm. Det vil sige en hjelm med et CE-mærke og godkendelsesnummeret EN 1078.
Derudover så skal hjelmen sidde rigtigt og det gør den når den dækker panden og sidder så stramt, at den ikke kan skubbes tilbage i nakken. I de fleste hjelme sidder skumgummipuder, som hjælper til at justere størrelsen, så...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.