Svar: Gravid og forkølet
Kære Tea
Et gammelt husmoderråd, som i generationer er blevet brugt mod forkølelse til både børn og voksne er kamillete. Kamille bruges normalt til at bekæmpe mindre infektioner som for eksempel forkølelse og ondt i halsen og jeg tænker at denne te må være at foretrække...
Det er rigtigt at du ikke bør indtage ekstra A vitamin. At vitaminet har betydning for fosterets udvikling af de forskellige organer og normalt vil du få den mængde A vitamin du har behov for via kosten. A vitamin er fedtopløseligt og udskilles ikke med ...
... urinen - det er derfor man er meget opmærksom på at indtaget af A vitamin ikke må blive for stort, når man er gravid - og at sådan noget som lever i store mængder bør undgås.
I stedet skal du tage en almindelig multi-vitamintablet som du plejer og så passe på dig selv. Dit barn tager ikke skade af at du er forkølet, men kan godt tage skade af de forskellige ting du indtager - tag derfor så vidt muligt ikke noget medicin, ej heller hostesaft, næsespray eller lignende, som kan påvirke dit barn i maven.
Rigtig god bedring og god påske:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Viden om børn:
Rosiner
Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.
Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.
Svampegiften findes også i økologiske...
Epiduralblokade ved fødsel
En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.
Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.