Brev:
Vil slet ikke det der grød mere
Hej Helen
Tak for dit forrige, brugbare svar. Jeg er altid i tvivl om det er meningen, at jeg skal svare tilbage på dit svar, men du spurgte, om Andreas ikke kunne sidde selv i høj stol uden støtte, og det kan han nu, fordi vi prøvede, griner..
Nå, nu gik det ellers lige over stok og sten og så... ville han ikke spise grød mere. Det er nu lidt over en uge siden, at vi sidst fik et godt måltid grød i ham, hvor han havde lyst til at spise det. Fra at have spist 3 måltider grød er vi nu overordentlig heldige, hvis vi får bare 1 dl i ham i løbet af en dag. Han lukker munden, bliver småsur og kigger væk.
Vi har prøvet med alt, synes vi selv, forskellige slags grød, grøntsager eller frugtmos, men intet synes at virke. Han er rigtig glad for at sidde med til bords i den høje stol, spise rugbrødshumpler, agurk osv og er RIGTIG interesseret i vores mad. Han sidder stadig så svajende i den høje stol, at det ikke er til at give ham ...
... grød der endnu, det foregår stadig i skråstol. Når han får grød sidder vi foran ham, øjenkontakt, siger lyde "Mmmm" osv - lige lidt hjælper det. Han vil gerne drikke vand af kop stadig og selvfølgelig mme.
Der sker rigtig mange ting for tiden, kan det være derfor? Han har fået de to tænder i undermund og savler meget, dog kan vi ikke se andre endnu. Han har desuden sovet skidt om natten, muligvis fordi han ikke spiser sin grød. Han vågner mange gange og smågræder, for så at sove videre.
Jeg laver selv hans grød (ris, majs, havre, øllebrød osv) samt jordskokker, ærter, majs, gulerødder, jordbær, pære og sveske.
Imorges prøvede jeg med havregrød med sveske og banan. Han reagerede med at få brækreflekser og sidste forsøg endte med at han brækkede de to skefulde grød samt en del vand op.
Mange hilsner en lidt frustreret mor, der synes vejn til grødgryden efterhånden er lang, når det hele alligevel ender i skraldespanden :-)
Mie
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Spinalbedøvelse
Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.
Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...
Stå selv
Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.
Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.
At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.