Svar: Kan moderens maveproblemer påvirke modermælken?
Kære Anne
Normal vis vil dine maveproblemer ikke påvirke dit barn, men det kommer naturligvis an på hvad maveproblemerne skyldes.
Hvis du har maveproblemer som skyldes dit indtag af mad, så kan det ikke udelukkes at det også vil kunne påvirke dit barn, fordi en del af det du indtager jo vil blive udskilt via modermælken. Det samme gælder hvis du på grund af sygdom har taget f.eks. penicillin og det har påvirket din mave, ja så ved man at penicillinindtagelse hos moderen også kan give barnet tynd mave i en periode.
Det er ...
... også meget normalt at hvis man som mor indtager mad som giver meget luft i maven, så vil barnet også kunne reagerer med mavekneb på grund af dette, modsat har jeg ikke hørt om at kvinder som har problemer med forstoppelse også har børn, der har problemer med forstoppelse...
Du skriver ikke, hvad du mener med maveproblemer, men det er meget normalt at man som ammende mor kan blive syg med forkølelse, influenza osv. og man kan sagtens amme alligevel.
Jeg håber at ovenstående er nok til at besvare dit spørgsmål, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
Viden om børn:
Jordemoder
En jordemoder er uddannet til at hjælpe gravide, fødende og nye familier. Når du bliver gravid, så skal du i første omgang kontakte din læge. Lægen vil herefter automatisk sørge for at give besked til dit fødested, og dermed en jordemoder, som så vil indkalde dig til undersøgelse.
Som gravid er du, så vidt det er muligt, tilknyttet een jordemoder i hele graviditetsforløbet. Du (og din partner) vil blive kaldt til samtale og undersøgelser løbende gennem hele graviditeten, og I...
Epiduralblokade ved fødsel
En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.
Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.