Svar: For lidt mælk i det ene bryst
Hej Kristina
Det er helt normalt at man ikke producerer lige så meget mælk i det ene bryst som i det andet. Det kan skyldes at man rent anatomisk er lidt forskelligt bygget - vores brystet er ofte lidt forskellige fra naturens hånd, men det kan også skyldes at børn nogle gange har en foretrukken side og derfor hellere ligger ved den ene side og således stimulere denne mere.
Her hjælper det nogle gange at 'snyde' barnet lidt. Da din datter gerne vil amme ved det højre bryst, så kan du f.eks. amme hende på den højre side i almindelig stilling, ved at lægge hende til venstre side i tvillingestilling kan du således snyde hende til at spise lidt længere tid der. Når hun ligger i tvillingestilling ved venstre bryst, så ligger hun jo lidt som hvis hun lå ved højrebryst er bare flytte nogle cm. længere mod venstre.. - kan du følge mig?
Det vil kunne øge din ...
... mælkemængde, hvis du kan få hende til at spise lidt hyppigere af venstre side, eller hvis du kunne malke lidt ud fra venstre side imens hun dier fra dit højre bryst. Det at dobbeltudmalke eller dobbeltamme øger mælkemængden betydeligt.
Det er hyppigheden af amning/udmalkning der øger mælkemængden og ikke varigheden. Det betyder at det altså ikke giver dit mere mælk at lade hende ligge ved venstre bryst så længe som muligt, men at du forsøger at stimulere brystet så hyppigt som muligt. Det vil således give lidt mere mælk i det bryst, hvis du kunne amme eller malke ud hver 2 time i stedet for hver 4 time.
Prøv derfor om du i løbet af dagen, f.eks. mellem to amninger kan forsøge at malke lidt, for at stimulere til mere mælk, eller om du evt. kan stimulere lidt samtidig med at din datter spiser fra højre side.
Håber dette hjælper dig lidt videre på vej:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
29. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder - del 2
Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...
28. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder
Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...
Viden om børn:
Dåb
Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.
I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.
Før dåben skal I vælge mindst 2 og...
Æbler og æblemos
Barnet kan fra 6 måneder spise al slagt frugt, frisk eller kogt. Frugten bør stadig moses, og æblemos vil ofte være et hit hos børn - især hvis det serveres, som topping på en grød. Rå æbler bør du dog være opmærksom på.
Børn under 3 år bør ikke få fødevarer, som er meget hårde eller som knækker let. En stor æblebåd kan knække og sætte sig fast i halsen, og af samme grund kan det ikke anbefales at give små børn et helt æble at gnave af. Du skal også være opmærksom på skrællen,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.