Svar: Hipp 1 eller 2 og skemad
Kære Anne og Henrik
Dejligt at I har kunne bruge mine tidligere svar:o)
Det er rigtigt at sundhedsstyrelsen anbefaler at børn i 4-6 måneders alderen kun tilbydes 2 flasker tilskudsblanding. Det er således rigtig fint, at I bibeholder Hipp 1 (modermælkserstatning) om dagen og tilbyder Hipp 2 (tilskudsblanding) om aftenen, hvor I sandsynligvis ønsker at tilbyde jeres datter lidt mælk, som mætter en lille smule mere.
I princippet behøver man slet ikke tilbyde barnet tilskudsblanding, hvis det trives rigtig godt med den almindelige modermælkserstatning. Vælling er også en tilskudsblanding og kan derfor også springes over og man kan i stedet gå direkte i gang med skemaden. Hvad man gør, afhænger således helt af det enkelte barns behov og familiens ønsker.
Så vidt jeg kan regne ud, så ligger jeres datters mælkeindtag på 800-900ml mme/tilskudsblanding dagligt og det er super fint i forhold til hendes alder og i forhold til den mængde skemad hun også får. Det er vigtigt at mælk fortsat er hendes hovedindtag.
Når hun begynder at spise mere og mere skemad, så vil ...
... hun stille og roligt afvise flaske efterfølgende og hendes indtag vil således nedsættes. Hvornår hun skal have sit 3 måltid skemad afhænger således af, hvor hurtigt hun når op på at kunne spise større mængder og hvor meget det vil gå ud over hendes mælkeindtag.
Det kan i princippet være bedre at tilbyde hende skemad 1 dl. 3 gange dagligt, hvis der så efterfølgende fortsat er plads til mælken, fremfor at tilbyde hende 1½ dl. skemad x 2 dagligt, hvis hun så ikke drikke mælk nok.. kan I følge mig?
Som regel vil de fleste børn, når de er startet som jeres datter, spise ca 3 måltider skemad omkring 6 måneders alderen og vil så omkring 7 måneder kunne stige til 4 - stadig med mælk ved siden af.
I må gerne begynde at variere hendes indtag, så hun får lidt smagsvariation og når hun bliver omkring 6 måneder, kan I begynde med de grovere grødtyper og også flere smagfulde grøntsager, lidt kogt kød og fisk. Men altså først ved 6 måneder - lige nu lyder det som om at I er rigtig godt på vej.
Håber I også denne gang kan bruge mit svar lidt videre, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. juli 2025 | Kost og ernæring | 2 år, 11 mdr.
Kære Helen, Det er første gang, jeg skriver til dig, og der kommer...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
Viden om børn:
Massage - baby
Mange babyer nyder at få massage eller berøring af ryg, mave, ansigt, fingre, tær. De rolige og rytmiske bevægelser giver barnet en følelse af at være elsket og fylder barnet med velvære. Der findes flere bøger om emnet, hvis du ønsker at sætte dig ind i en bestemt teknik, kan det anbefales at låne eller købe en af disse.
Hvis dit barn har svært ved at komme af med afføring eller luft, så kan det også være en god ide at massere lidt på barnets mave. Dette gøres ved stille og...
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.