Annonce

Annonce

Svar: Nok mælk og skal vi bruge sæbe i badevandet?


28. januar 2008

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære glade forældre

Det lyder helt perfekt med 750-800ml mme dagligt og når hun så tilmed ammes lidt ved siden af, så får hun al den mælk hun har behov for. Nogle børn spiser jo lidt mindre, andre lidt mere og man må et eller andet sted jo stole på, at hvis man tilbyder, så tager barnet hvis det har behov. Det lyder således rigtig fint det I fortæller og jeres datter trives jo også rigtig godt på den mængde mælk.

Tidspunktet for introduktion af skemad, afhænger af hvordan hun virker. Hvis I pludselig oplever at mælken ikke rigtigt mætter hende, hvis hun vågner og gerne vil spise igen efter kort tid og således begynder at spise mere hyppigt, så kan det godt være tegn på at hun begynder at have behov for noget andet.

Hun skal også fysisk virke parat. Hun skal kunne holde hovedet selv, dreje hovedet bevidst efter lyde, åbne munden når du f.eks. giver hende d-dråber. og så skal hun have en interesse for det, følge maden du kommer i munden, når du spiser imens du har hende på skødet og i det hele taget virke interesseret i mad og i at ...


Annonce

... putte i munden.

Du må meget gerne vente til hun er knap 6 måneder gammel inden du forsøger, hvis hun ikke viser tegn til behov for andet før. Hun bør dog ikke starte meget senere end måneder.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Med hensyn til sæbe og olie i badevandet, så kan I bruge dette lidt efter behov. Lige nu lyder det ikke aktuelt, men hvis hun på et tidspunkt virker lidt tør i huden, så kan lide badeolie være fint og når hun begynder med skemaden, som mange gange havner andre steder end i munden...:o) så vil det være rigtig godt at bruge lidt mild og uparfumeret sæbe i badevandet, så hun kan få madresterne vasket bedre af.

Hvis børn har mange deller og meget hår så sveder de ofte lidt mere og her vil det også være hensigtsmæssigt at man en gang imellem bruger lidt mild og uparfumeret sæbe til at vaske barnet med. Det er dog efter behov og som sagt, fortæller I jo at jeres datter lige nu har en meget fin hud og at det ikke virker nødvendigt. Små børn bliver jo ikke beskidte og sveder ikke med lugt på samme måde som vi voksne gør.

Fortsat held og lykke med hende:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.

Indkøring af hjemmepasser

Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...

Læs hele brevet og Helens svar


28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.

Svedproblemer efter fødslen

Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Astma

Børn med astma trækker ikke vejret på samme måde som vi andre. Når man har astma, så snører luftvejene sig sammen, passagen for luft ind og ud af lungerne bliver mindre og barnet har derfor svært ved at trække vejret.

Astma er det man kan kalde for en lungesygdom og børn med astma vil ofte have anfald, hvor de tydeligt har problemer med vejrtrækningen. Under et astmaanfald vil barnet få en hvæsende, pibende vejrtrækning, kvælningsfornemmelse, vedvarende hoste og nogle gange også...

Læs mere i Babylex

Vaccination

De danske sundhedsmyndigheder anbefaler følgende vaccinationer:

- 3 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 1 og PCV7-1

- 5 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 2 og PCV7-2

- 12 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 3 og PCV7-3

- 15 mdr.: MFR 1

- 4 år: MFR 2 (pr. 1. april 2008)

- 5 år: Difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination

- 12 år: MFR 2 og til piger HPV 1, 2 og 3

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Ja, så sætter jeg mig endelig ned og skriver et brev til dig :o)

Jeg har fulgt med i din fantastiske brevkasse fra før min datter, på snart 11 mdr, blev født og har tit kunne bruge et råd på vejen af dig, men det er som sagt først nu, at jeg får sat mig ned og skriver selv. Købte endda også din bog, selvom den (desværre) først udkom da min datter vist var ved at være en 4-5 måneder ;o) Ja, jeg betegner mig faktisk som lidt af en fan, he-he ;o)

Mange hilsner (og ja, jeg har altså også lyst til at give et knus) fra "Mor"


Annonce