Svar: For lidt mad eller...
Kære Pernille
Det lyder som om at din datter er igang med et appetitspring, det får børn også selvom de ikke længere ammes. Det betyder at hun er ved at være så stor, at hun har behov for mere mad og netop ved at melde sig hyppigere, så bliver de lagt mere til brystet og der produceres mere mælk.
Når din datter således beder om mere mad, så er det rigtig vigtigt at du tilbyder hende ekstra. Sørg altid for at der er små 10ml mme tilbage i flasken, når hun er færdig med at spise, så er du sikker på at hun har fået, hvad hun har behov for.
Derudover vil det være rigtig godt at du prøver at fylde lidt ekstra i hende i løbet af dagen, så hun ikke behøver indhente sit behov om natten, men sover lidt mere der...:o)
Prøv om du om natten kan svøbe hende og få hende til at sove videre i liften eller i sin egen seng. Jeg tror at I forstyrrer hinanden lidt, når hun ligger ved siden af dig og hun således ikke rigtig kan finde ud af om hun skal ...
... sove, spise, pludre eller hvad hun egentlig skal. Prøv derfor at hjælpe hende med at finde roen, med at holde lidt sammen på sig selv, giv hende en sut og en sutteklud ved ansigtet - evt. en du har sovet med, så den dufter af dig og put hende så i liften eller i sengen om natten.
Det gør ikke noget at hun ligger og laver lyde om natten, det er fordi hun drømmer og det er ikke alle lyde man skal reagere på. Børn kan sagtens ligge og småklynke, virrer med hovedet og smaske og søge som om de er sultne og som de omsorgsfulde forældre man jo er, så tager man naturligt barnet op. Men ofte er det helt fint bare at berolige barnet med en hånd, lige lægge hånden på hende krop, kærtegne hende lidt over håret, tilbyde hende sutten igen osv. og så sover hun atter videre.
Hun er så lille at hun som sagt stadig skal have mad om natten, men hun må også gerne sove et par sammenhængende timer - det har I begge brug for.
Fortsat held og lykke med hende:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Steriltvandspapler
Steriltvandspapler bruges som smertestillende til fødende kvinder. Det er små indsprøjtninger af helt rent vand, som man lægger ind under huden i lænden.
Det svier, når de lægges ind og der lægges i alt 4 små steriltvandspapler ind. Når de først er lagt, oplever de fleste at de har god smertelindring. Virkningen kommer af, at stikkene afleder smerteimpulser, som netop er høje i lænden, når man har veer.
Lus hos børn
Rigtig mange familier oplever, at deres børn kommer hjem med lus, og det bedste du kan gøre er at kæmme dit barn. Kæmning gør du bedst således:
1. Først vasker du barnets hår almindeligt. Helt våde lus sidder stille, men hvis lusene er tørre eller kun let fugtige, så bevæger de sig rundt. Våde lus er derfor lettere at få fat i. Sæt barnet på en stol foran dig, så du sikrer dig en god arbejdsstilling. Det tager tid at kæmme hår.
2. Så kommer du en god portion balsam...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.