Svar: Stadig ske-problemer
Kære Lise
Jeg synes det lyder som en rigtig god idé at holde pause med skemaden. Prøv du bare at holde en pause en lille uges tid og forsøg så i stedet med mad, som din datter kan sidde med i hånden.
Det kan være brødskorper, agurkestænger, gulerod, stykker af rød peberfrugt, frisk frugt som appelsin, melon, blommer, fersken, mandarin osv. Det kan også være kartoffelbåde, små kogte blomkåls og broccolihoveder og lignende - altså prøv at give hende lidt af jeres mad, som hun kan sidde med, smage på.
Det gør ikke så meget at der ikke glider særlig meget indenbords. Det der er vigtigt er at hun skal øve sig og lærer at det at putte i munden er dejligt og at det kan smage af noget forskelligt. Når der så er gået en uges tid, så prøv med skemaden igen.
Det er svært at indføre nyt, når hun har været syg, så er det helt okay at holde en pause og hun får jo sin mælk, så det er okay... Hun skal også lige have en chance:o) Men du skal naturligvis sikre dig at hun ikke drikker så meget mælk at hun ingen appetit har, så når I begynder med skemaden igen, så skal det være før ...
... hun tilbydes flaske. Følg planen jeg sendte dig den 16. januar.
Med hensyn til modermælkserstatning Nan H.A.2 så findes denne ikke i Danmark. Jeg kan derfor ikke fortælle dig hvorvidt den er fuldgyldig eller ej, men det må stå på pakken... Ud fra din beskrivelse om at den er tykkere og virker mere vællingagtig i konsistensen, så synes jeg du skal bruge den som en vælling. Altså evt. give den om aftenen inden din datter skal sove, men så i øvrigt bibeholde Nan HA1 resten af døgnet. Også fordi Emma jo trives rigtig godt på Nan HA1, så er der umiddelbart ingen grund til at skifte.
Generelt er det hvad man anbefaler i Danmark - hvis barnet trives rigtig godt med erstatning af type 1, så bibeholdes dette indtil barnet ikke har behov for mme mere. Hvis barnet derimod skal indtage meget store mængder mme af type 1 for at trives, så kan man med fordel skifte til type 2. Nogle børn kan jo pludselig komme på på måske 1500ml i døgnet for at blive mætte og her skal barnet naturligvis skifte til type 2.
Jeg håber at ovenstående hjælper dig lidt videre, rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. juli 2025 | Kost og ernæring | 2 år, 11 mdr.
Kære Helen, Det er første gang, jeg skriver til dig, og der kommer...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
Viden om børn:
Quinoa
Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.
Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...
Fontanellen
Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.
Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.