Brev:
Hvad søren skal vi gøre – vi vil bare så gerne sove
Kære Helen
Så skriver jeg igen, måske med et lidt svært spørgsmål. Vi har haft en tiltrængt julepause fra det hele, og kan nu prøve at se lidt videre i stedet for kun at tænke på her og nu. Siden vores datter startede i vuggestue 15. oktober har hun været syg ca. 8 gange, max været rask 4 dage i vuggestue af gangen, men sådan er det jo for nogen. Nu vender det forhåbentlig.
Hun har jo altid sovet temmelig ”dårligt”, hvilket selvfølgelig har været helt ekstremt, perioder med opvågning hver halve time – enkelte stræk af 1-2 timer. Når det går allerbedst sover hun fra 19.30-23.00, 23.00-01.30, er måske mere urolig her 2-3 gange og kommer derfor over imellem os, vågner igen 6.00 og så op kl. 7.00, nogle gange lidt senere. Om dagen sover hun – med mindre hun er syg – for det meste kun en lur på 1 t og et kvarter.
Det er hårdt, nu hvor vi begge arbejder, men vi prøver ligesom at indstille os på det og tage et par nætter i stuen. Vi har selvfølgelig haft en masse overvejelser omkring hvad søren det er, der generer. Hun har fået dræn i midt i december og efter det blev det en periode mærkbart bedre med 6-5-4-3 ganske korte opvågninger – men efter 4 nætter gik det desværre pludselig den anden vej (da hun var færdig med pencillinen), med 1-2 timers uafbrudt uro midt på natten. Jeg tænker derfor der er noget andet, der generer. Der er sammenfald mellem at hun får penicillin (det har hun fået 4 gange) og sover bedre.
Jeg har derfor tænkt at a) det er noget med maven b) noget andet som penicillinen indvirker positivt på. ...
... Hun har, på trods af hun får laktulose, stadig rigtig hård mave et par gange om ugen, og jeg tænker selvfølgelig på om der kan være en sammenhæng – det synes jeg måske der er. Vi synes også det hjalp lidt med zoneterapi, terapeuten har fortalt at hun er meget øm i det punkt, der repræsenterer tyktarmen. Hun ruller med øjnene og er tydeligt beklemt, når hun trykker der.
Hvor meget af alt det her er normalt for en pige på hendes alder? Hvilke årsager kan der være til den hårde mave? Er vi pylrede hvis vi vender det med læge, og hvad synes du i så fald vi skal sige til hende? Vi synes nok, det er lidt svært at henvende os til lægen (igen-igen) og forklare – vi har jo altid fået at vide at nogle børn bare sover uroligt indtil de er to.
Vi tænker selvfølgelig også på om det er sutten, vi skal prøve at vænne hende af med, men jeg fornemmer ikke det kun er den, netop fordi hun kan sove et kvarter, og så vågne op igen. Vi har også prøvet at sove i stuen begge voksne (det er et stort projekt hvis vi skal flytte rundt og få hende på eget værelse), men det gjorde ingen forskel, og andre eksperimenter med lys/mørke, varme/kulde ro/larm osv.
Det skal lige siges at hun om dagen (især efter drænene) er den gladeste, sødeste pige, som er glad for at tulle rundt og gå med støtte, rejse sig op, danse, lege og om aftenen er meget meget nem at putte (vi sidder hos hende 5-15 min indtil hun sover).
Ja, det er svært at tænke helt klart uden nattesøvn, så vi håber du kan hjælpe os lidt på vej.
Mange hilsner
Camilla og familie
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
17. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Kære Helen Beklager at jeg skriver igen, men du giver så utrolig gode og...
8. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Indkøring i dagpleje - 15 mdr.
Kære Helen Min søn på 15 måneder er for en uge siden startet i dagpleje....
5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Tommelfinger - sutte på
Allerede mens barnet ligger i mors mave under graviditeten, øver det sig i at sutte på finger. Derfor ser man ofte, at nyfødte og småbørn ligger og sutter på deres fingre - det har de også gjort inde i maven.
At sutte på tommelfinger har akkurat samme beroligende effekt som al anden sutten hos spædbørn. Suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed. Det er dog stadig vigtigt, at barnet får den tryghed og opmærksomhed, som det har...
Brystspænding
Brystspænding forekommer hos mange kvinder i graviditeten. Ofte er netop brystspænding meget tidligt i graviditeten, for mange kvinder, det første tegn på at de er gravide.
Brystspænding forekommer ofte også i forbindelse med at amning etableres. I begyndelsen producerer kroppen lidt ekstra mælk som vil regulere sig ind efter barnets behov, og samtidig kommer der også lidt ekstra væske i brystvævet.
Hvis brystspændingen i forbindelse med amning er meget smertefuld...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...