Brev:
Ammer ofte om natten
Kære Helen
Tusinde tak for en god brevkasse!!
Jeg skriver til dig, fordi vores dejlige datter vågner mange gange i løbet af natten og er sulten. Jeg synes det begynder at blive lidt hårdt med den afbrudte nattesøvn.
Vores datter er 4 måneder gammel. Hun blev født i uge 35+5, men var en stor pige på 2870 g og 48 cm. Nu vejer hun 6,3 kg. Hun er en meget glad, smilende og pludrende pige. Hun sover ca. 3 gange i løbet af dagen, i alt ca. 4-6 timer. Vi ligger hende i seng ca. 19-20, oftest uden problemer. Derefter sover hun rigtig godt frem til vi går i seng ved 23-24 tiden. Hvis hun ikke er vågnet af sig selv inden da, ammer jeg hende når vi går i seng, uden at hun vågner, og ligger hende tilbage i hendes egen seng hvor hun sover videre uden problemer.
Men... så er problemet at hun resten af natten vågner ret ofte. Det er forskelligt fra nat til nat, men oftest vågner hun hver 2. time. Hun er ikke ked af det, hun får mad og sover oftest videre igen. Vi prøver inden jeg giver hende mad, at give hende sutten, men oftest er det ikke nok og jeg bliver ...
... nødt til at amme. Vi har også byttet plads i sengen, så min kæreste ligger tættest på vores datter og det er ham der giver hende sutten. Det hjælper nogle gange og det sker at hun sover 4-5 timer ad gangen, men dette er meget sjældent. Hun står op mellem kl 7-8.
Mine spørgsmål er:
1. Skal vi prøve at begynde med at give hende lidt grød, eller skal vi give hende mme før hun bliver lagt i seng?? Ret ofte malker jeg ud før hun skal i seng, og dette får hun så på flaske. Dette begyndte vi på for ca. en måneds tid siden, da hun var ret overtræt og urolig om aftenen, og havde derfor svært ved at tage brystet.
2. Hvis vi skal begynde med grød, er det så risgrød vi skal begynde med?
3. Skal jeg fortsætte med at amme hende før vi går i seng, eller skal hun selv vågne og "bede" om mad??
Jeg tror måske hun er klar til at prøve lidt grød. Hun åbner munden når vi giver hende D-dråber med ske og er begyndt at blive meget opmærksom/nysgerrig når vi spiser.
I løbet af dagen ammer jeg ca. hver 2.-3. time hvor hun selv beder om det.
Kærlig hilsen Anne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Hej Helen Vi har en glad lille pige, som blev 5 måneder for en uge siden....
Viden om børn:
Arp
Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.
Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.
Evt. arp...
Body Mass Index - BMI
Body Mass Index er en beregning af hvordan en persons højde passer til personens vægt. BMI defineres som vægten i kg divideret med højden i meter i anden (kg/m2).
Et sundt BMI for voksne ligger mellem 18.5-24.9. Man bruger ikke denne måling til små børn, men i stedet bruger man vækstkurver.
Ved at tegne barnets længde/højde og vægt ind på en kurve, så kan man følge om barnet vokser som det skal.
En tommelfingerregel lyder at små børn fordobler...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder