Annonce

Annonce

Svar: Hvordan kommer vi af med flaskerne?


21. december 2007

Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Hej med dig

Det lyder som om at Therese har haft det lidt hårdt i en periode, med ondt i ørene og hvad dermed følger :o( så det er godt at I har oplevet effekt af drænene og det lyder også som om at I har klaret det hele på bedste vis:o) Nu håber vi så bare at hun ikke atter bliver forkølet, men kan klare sig til forårets komme....

Therese er ikke mælkedranker, når hun får 2 flasker med 100-200ml i og i øvrigt spiser varieret i løbet af dagen. Det er helt normalt at hun nu bliver mere og mere selektiv, når det drejer sig om maden og det må hun gerne. Fortsæt med at give hende lidt variation, så hun får lidt forskelligt dagen igennem og ven jer til at se på hendes indtag over nogle dage. Hvis man kun se på en enkelt dag, så kan det hurtigt virke meget ensformigt. Det lyder som om at hun på nuværende tidspunkt spiser lidt fra alle fødegrupper og det er naturligvis vigtigt at bibeholde dette:o)

Med hensyn til at komme af med flaskerne, så tænker jeg at hun stille og roligt vil kunne over over til at få en kop mælk, en banan og en godnathistorie. En historie inden sengetid kan være guld værd og de fleste børn vil ret hurtigt selv vælge dette og så en kop mælk fremfor flasken.

Samtidig tænker jeg også at Therese jo bliver ældre og mere og mere bevidst og at hun i dagligdagen så småt begynder at forstå når noget er slut. Det kan være bogen I klapper sammen, det kan være mælkekartonen der er tom, det kan være ting som skal smides ud og det er en god idé at tage hende med i dette. Allerede nu gestikulerer I sikkert slut med jeres hænder imens I ...


Annonce

... fortæller "Slut, der er ikke mere mælk" og viser hende at kartonen er tom osv. og det skal I overføre til sutteflasken. På et tidspunkt bliver flaskesutterne møre og dur ikke mere, der skal købes nye og det gør I ikke. I tager hende med i processen og viser hende at flasken er i stykker, fortæller det er "slut", den virker ikke mere og I kan også lade hende være med til at smide de gamle sutter ud.

Når hun så skal sove og beder om flasken, så må I huske hende på at den var slut, den virker ikke mere. Og så tilbyde hende et alternativ. Og her er en kop mælk og en banan ofte en rigtig god idé.

Med hensyn til opdragelse og det at svine med maden, så skal I naturligvis overveje om hun sviner fordi hun endnu ikke mestrer det helt motorisk, fordi hun udforsker og undersøger maden eller om hun sviner bevidst for at se hvad reaktion hun får fra jer.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Hvis hun f.eks. bevidst sidder og smider maden på gulvet, vælter sit glas osv. og kigger på jer imens - "se hvad jeg gør", så er det vigtigt at I siger Nej på en bestemt måde, så hun forstår at det er forkert og at I så samtidig lader en handling følge med. Det hjælper hende til at huske. En handling kan være at flytte tallerkenen og så er hun færdig med at spise, eller at flytte hende ned fra bordet.

Når det er sagt, så pas dog også på ikke at skabe så meget postyr omkring aftensmaden at hun ikke spiser. Lige nu går det jo faktisk rigtig godt med det spiseri og det er enormt vigtigt også at bibeholde det:o)

Jeg håber I kan bruge mine tanker lidt videre. Rigtig meget held og lykke og rigtig glædelig jul:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 måneder spiser ikke

Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...

Læs hele brevet og Helens svar


7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Det 3. måltid, hvornår?

Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.

Mad har ingen interesse

Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rød numse

De fleste børn får ind imellem en rød numse fordi urin og afføring irriterer huden. Nogle børn mere end andre.

For at forebygge rød numse, er det vigtigt at skifte bleen tit og brug af salver og cremer bør altid holdes på et minimum. Lad barnets hud lufttørre og brug kun mild sæbe, når der er afføring ellers vil rent vand de fleste gange være nok.

Tør numsen grundigt også i folderne og brug f.eks. en føntørrer til at lufttørre huden med, men pas på den ikke bliver...

Læs mere i Babylex

Hofteklik

Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.

Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Hvor blev jeg glad for, at du også mener, at min moderlige intuition har noget på sig. At få at vide at ens intuition kan være ok, giver selvtillid. Giver troen på, at man godt kan finde ud af at være mor...

TAK, Lene


Annonce