Annonce

Annonce

Svar: Bange for fremmede?


19. december 2007

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Sebastians mor

Det er helt normalt at børn i Sebastians alder kan få angst for fremmede og nogle får det faktisk i så ekstrem grad som du beskriver. Det skyldes som du selv siger, at han nu er så gammel, at han er meget mere bevidst om kendt og ukendt, om han er hjemme eller ude osv.

Det bedste I kan gøre er at sørge for at han får lov til at møde verden og gæsterne/familien i julen i det tempo som passer ham. Han skal derfor have lov til lige at indfinde sig på stedet, sidder hos mor og studere, vågne ordentligt op efter en lur osv. inden nogen begynder at snakke med ham. Og folk skal ikke bare tage ham, - hvis I oplever han er okay med det, så kan I give ham over til andre, men ellers ikke.

Det er meget vigtigt at folk respekterer at han har en personlig grænse selvom han er et lille barn. Det er naturligt for de fleste af os voksne, at der er en grænse for, hvor tæt andre mennesker kan komme på os og hvor meget de kan få lov til at røre ved os og sådan en grænse har Sebastian naturligvis også. Vi giver jo heller ikke knus og kys til gud og hver mand:o)

Med hensyn til skemad, så lyder det som om at det er en fin plan at begynde endten her i juledagene eller lige efter jul, som I nu synes det passer ind og som I har det bedst med. Det vil være udmærket at forsøge med en flaske vælling til natten, når han spiser så meget som han gør, for at se om det kan mætte ham lidt mere. I kan give ham flasken når han puttes til natten om aftenen kl 19 eller når han vågner op igen kl 22-23 - igen som I synes det passer bedst.

En plan for dagen med skemad og vælling ...


Annonce

... kunne se således ud:

Morgen 7.30-8.00: Flaske

Formiddag 9.30-10: Puttes til formiddagslur,

Frokost 12: Forsøge med lidt grød af ris, majs, hirse, evt. med lidt frugtmos, vand af kop. Efterfølges af en flaske. Hvis I synes han er for utålmodig og for sulten til at spise skemad her og har mere brug for flasken med det samme, så kan I give ham skemaden kl. 9 om formiddagen i stedet, altså inden formiddagsluren.

Puttes til middagslur ca kl. 14

Eftermiddag 16: Flaske


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Aften 17.30: Her kan I evt. forsøge med grøntsagsmos, når han bliver klar til at få skemad to gange dagligt, vand af kop. og så følge efter med en flaske (mme eller vælling), hvorefter han så puttes til natten

Sen aften 22-23: Flaske med vælling eller mme

Måske vil han kunne klare sig uden mælk i tidsrummet 24-06... I må forsøge jer lidt frem og se hvad tiden viser.

Med hensyn til motorikken, så lyder det som om at Sebastian er rigtig fint med, super at han nu har fat i sine tæer - det er ofte på den måde at han lærer at trille fra ryg til mave. I må naturligvis gerne fortsat hjælpe ham med at trille rundt og det er stadig vigtigt at han ligger så meget på gulvet og bruger sin krop så meget som muligt.

Han må dog også gerne stå op hos jer og når han ligger på ryggen på gulvet, så må han gerne trække sig op i sine hænder, hvor I holder ham i hænderne og på den måde komme op at sidde og videre op at stå. Man skal ikke pace børn, men man må gerne støtte dem i den udvikling de er igang med og det lyder således rigtig fint det I gør:o)

Rigtig meget held og lykke fortsat og rigtig god jul:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Skole parathed

Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fødder

På grund af den trange plads i livmoderen, bliver mange børn født med indaddrejede fødder. Det kan være den ene fod eller begge. Små børn fødes også let hjulbenede. Det har ofte ingen betydning, og det retter sig efterhånden, som barnet bliver ældre. Nogle børn bliver født med klumpfod, også kaldet varusfod eller talipes equinovarus. Dette kræver speciel behandling.

Den sunde babyfod er bred og med en smal hæl. Barnet kan let sprede sine tæer. Alle børn er platfodet indtil...

Læs mere i Babylex

Psykisk udvikling børn

Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.

Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.

I en...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.

Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.

Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.

Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder


Annonce