Svar: Lidt mere om den søvn
Kære Majbarn
Jeg synes dit brev og din beskrivelse idag tyder på rigtigt fine og store fremskridt og du må forsøge at væbne dig lidt med tålmodighed, for ting tager tid. I er jo igang med at ændre de rutiner/vaner I har haft siden jeres datter var ganske lille, hun er hun blevet ½ år og nu skal der nyt til. Det kan man ikke bare ændre fra den ene dag til den anden:o)
Hun har stadig behov for nærhed og tryghed om natten og jeg synes det er en stor succes, hvis hun formår at sove mellem 3-5 timer. Jeg synes også det er helt okay, hvis du tager hende over i din seng hen på morgenstunden og hun så sover videre der, så I alle på den måde får mere sammenhængende søvn. Det er helt fint.
Det er rigtig fint, hvis du kan starte med at putte hende i vuggen, hvis hun er i stand til at sove et lidt længere stræk der. En tremmeseng kan godt virke stor og giver jo mere bevægelsesmulighed og måske den derfor er lidt utryg for hende. Du kan beklæde den med en sengerand eller lignende og se ...
... om det vil gøre nogen forskel. Hun må dog gerne trille omkring i sengen, hvis hun bedre finder roen på denne måde, sådan er der også børn der har det.
Netop i 6 måneders alderen får mange børn lagt sig i en akavet stilling og er ikke i stand til selv at blive puttet igen. Derfor må man som forældre nogle gange hjælpe barnet med at blive lagt i en god stilling og komme videre i søvnen. Det er en fase, som I skal igennem og i takt med at hun bliver bedre og bedre motorisk, så vil hun også selv kunne skifte stilling om natten.
Det er rigtig godt, at du forsøger at amme hende ekstra i løbet af dagen i øjeblikket, så hun også sover bedre. Samtidig er hun så opmærksom på verden og der sker så meget med hende, at amningen vil hjælpe hende til bedre at finde roen og det er helt okay. Det er jo om dagen vi taler, hvor om natten skal hun fortsat forsøge at sove uden for meget bryst.
Det lyder dog som om at I er rigtig godt på vej, så bibehold endlig de gode rutiner - det er helt super:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Tisser i sengen
Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.
Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.
Langt de fleste børn vokser...
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!
Hilsen drengens forældre