Brev:
Bestemt lille dreng
Kære Helen
Jeg er mor til to dejlige børn. En dreng som lige er fylt to år og en pige som næsten er tre måneder. Jeg og min mand har en række spørgsmål angående vores to årige.
Han har altid været noget af en håndfuld. Han havde kolik til han var omkring tre mdr. Han begyndte at gå da han var ni mdr. Han har altid været særdeles aktiv og er en glad lille dreng. Han kræver meget opmærksomhed og er også meget god til at få den. Vi bor i en lejlighed hos mine forældre, som også har mine to søstre hjemmeboende. Så vores søn får masser af opmærksomhed fra hele familien.
Det har selvfølgelig været en stor omvæltning for ham at blive storebror. Til at begynde med var han meget krævende overfor os forældre, men det gik hurtigt over igen. Så gik det godt et stykke tid. For nylig er han begyndt på at slå, kradse og rive sin søster nogle gange. Samdidig er han også meget kærlig overfor hende og vil kysse hende hele tiden, men ofte på en voldsom måde. Det er meget frustrerende for os. Især er det svært når jeg er alene hjemme med de to.
Et eksempel er når jeg ammer og han så kommer og slår hende på hovedet og river hende i håret. Jeg siger at det må han ikke med en bestemt tone, dog unden at jeg hæver stemmen. Så plejer jeg at tilbyde ham at læse en bog mens jeg ammer, men det er ikke altid han gider det og forsætter isteden for at prøve på at slå etc. Jeg bliver meget frustreret over det når ingen er som kan tage sig af storebror. Har du noget forslag til hvordan vi skal håndtere vores søn, når han opfører sig sådan?
Vores næste spørgsmål drejer sig om hans talemåde. Han er meget bestemt og ved hvad han vil og er ikke nem at ...
... få på andre tanker. Når han beder om noget så siger han det første gang med en tone der lyder som om han har bedt om det samme tusind gange før. Vi er kede af at han taler til os på denne måde og vil have at han spørger med et normalt tonefald. Hvad gør vi?
Han har nået selvstændigheds alderen og har jævnligt hysteriske andfald. Samtidig er han også meget bestemt og koster gerne rundt med alle og enhver han kender. Især er det bedstefar som måske også er den nemmeste at bøje sig efter hans ønsker. Som er at sætte sig her eller der eller at give ham det ene eller det andet. Vi skælder ham næsten aldrig ud, da vi ikke tror at et barn lærer noget som helst med skældud.
Når vi sætter grænser for ham siger vi for eksempel at ”mor vil ikke have at Samuel slår baby, fordi det gør ondt at slå”. Det viser sig bare at have så utroligt lille effekt og mange gange griner han bare og fortsætter. Har du nogle gode råd til hvordan vil skal sætte grænser for ham? Og hvor går grænsen egentlig? Her tænker jeg på, hvor meget skal man rende rundt for sit barn og hvor siger man stop.
Jeg synes at det er utroligt svært det der med grænser da det både er svært at vide hvor grænsen skal gå og hvordan man så sætter den hensigtmæssigt. Vi vil hverken være for strenge eller for eftergivende.
Vi ser frem til at få et svar og mange tak for en god brevkasse.
Venlige hilsner
Lillian
P.s.
Lige et hurtigt spørgsmål til. Nu i disse juletider. Hvor meget slik synes du en to årig må få? Slik og karameller står gerne fremme allevegne. Og er det dumt at give en to årig en chokolade kalender for eksempel? Så får han jo et stykke chokolade hver dag.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
19. juli 2025 | Opdragelse | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Jeg har brug for et godt råd til, hvordan vi forbereder vores...
4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
Viden om børn:
Apgar score
Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.
Jordemoderen har 5 ting hun ser på:
1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.
2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...
Faderskab
Et barn, der er født i Danmark, skal som udgangspunkt have registreret en far. Det er vigtigt, fordi barnet har ret til at kende sin biologiske baggrund, og fordi faderskabet giver både barnet og faren en række rettigheder og pligter.
Hvis I forældre er gift, så får faderen automatisk faderskabet. Hvis I forældre ikke er gift, så skal du ansøge om faderskabet - og det skal du gøre i forbindelse med barnets fødsel og inden for 4 uger. Hvis I ikke har anmeldt faderskabet inden for...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for alt din støtte og hjælp indtil nu. Igennem dig har jeg lært at have tillid til mine beslutninger og oser ud af tryghedsposen til min dreng og dette med god samvittighed!!!
Ingen tvivl om at du altid skal være min sundhedsplejerske :-)
Kærlig hilsen
P, mor til dreng på 15 måneder.