Annonce

Annonce

Brev:

Halsbetændelse, opkast og meget andet godt


20. november 2007

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Halsbetændelse, opkast og meget andet godt

Kære Helen

Så har vi igen brug for din mening. Ingrid på snart 15 måneder var netop kommet sig over sin rotavirus, der endte med at vare knapt to uger. Fjorten dage senere ligger hun der så igen, denne gang med halsbetændelse.

Vi har været hos vores udmærkede læge, der podede hende, tog en blodprøve og konstaterede at det var en virus - derfor ingen penicillin. Den desperate mor her havde næsten håbet på at det var en bakteriel infektion, så vi kunne få noget medicin til hende, men nej. Varm te og panodil, det er hvad vi kan svinge os op til. Og lige lidt hjælper det.

Hun har nu været syg i fem hele dage, og jeg synes ikke det bliver bedre. Hvad værre er, hun har fået sådan en irritationshoste af halsen, at hun kaster op hver eneste aften, ud over hele sin seng, naturligvis. Det har nu også stået på fem nætter i træk. Hun spiser ikke, men drikker godt, og bleerne er fine. Panodil hjælper kun lidt, så gode tips er meget velkomne.

Det er nu jeg ved ikke hvilken gang hun bliver syg, siden hun begyndte i vuggestue i august måned, og jeg begynder efterhånden at blive lidt fortvivlet. Hver gang hun bliver syg, er forløbet enormt langt, forekommer det mig, sammenlignet med de andre børn på stuen. Hvor de ligger med diarre i tre dage, ligger hun i 14, og så fremdeles.

Hun er en stor og glad pige på 12 kg. Hun kravler meget, og er så småt begyndt at gå, noget senere end mange, velsagtens pga sine gode lår. Hun trives generelt i vuggestuen, men har det altså med at blive rigtigt syg, og længe, når hun lægger sig.

Jeg kan se på mange af de andre spørgsmål du får, at det her med langvarig sygdom ifm. institutions-start ikke er noget usædvanligt. Jeg kan endda se at der findes et begreb der ...


Annonce

... hedder vuggestue-pest, og det passer meget godt hos os :)

Jeg er dog lidt forundret over, hvordan det kan være at hun altid bliver så længe syg. Hun trives som sagt fint, bliver proppet med relativt sund mad, multivitaminer, d-vitaminer, og er en glad og frejdig lille pige. Dog havde hun en ret hård start i livet, da jeg den første måned søgte at amme hende fuldt, og først derefter forstod at jeg simpelthen ikke havde mælk nok, og måned 2 gik så med at have en slags kolik, måske forårsaget af at de umodne tarme nu pludselig fik mad nok, i form af MME.

Jeg tænker om hendes lidt langsomme start i livet, har givet hende et form for efterslæb på immunforsvars-fronten, og hvis ja, om man kan forvente at det retter sig på sigt? Jeg har talt med vores læge, der i snit ser os hver 2.,3. uge, og hun mener ikke der er grundlag for en udredning, når Ingrid i øvrigt trives godt, dvs mht vægt og øvrig udvikling.

Men hvordan udreder man for et lavt immunforsvar, og kan jeg evt. selv rette henvendelse til en børne-læge, og bede om at få hende tjekket?

Det er kommet så langt at jeg overvejer at tage en måneds tjenestefri fra arbejdet, og holde hende herhjemme, således at hun kan komme helt til hægterne. Hendes immunforsvar må jo være i bund, når hun bliver så syg så ofte, tænker jeg. Har du nogen erfaringer med det?

Et skift fra vuggestue til dagpleje er også et forslag, som du til tider nævner overfor andre desperate forældre, men hun lader til at trives godt i sin vuggestue, når hun da er der, og pædagogerne er rigtigt gode til at være opmærksom på at hun er lidt sart, sin vægt til trods.

Jeg håber du kan hitte rede i mine spørgsmål, og glæder mig til at høre dine tanker.

Bedste hilsner
Ingrids mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.

Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III

Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde

Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Nattesøvn og natteamning

Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.

Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned

Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gravid vitaminer

Når du er gravid, er det ekstra vigtigt at spise sund og varieret - det, du spiser og drikker under graviditeten, har betydning for dit barns udvikling i livmoderen.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide tager et tilskud af folsyre, D-vitamin og jern. Desuden anbefales gravide at få tilstrækkeligt med kalk, enten gennem kosten eller som tilskud.

Folsyre: 400 mikrogram folsyre daglig fra graviditeten planlægges til og med 3 måneder henne. Dette tages i form af...

Læs mere i Babylex

Børn i bilen

Der er fem gode huskeregler, når du skal transportere dit barn i bilen:

1. Det er vigtigt at barnets autostol passer til både barn og bil. Tag derfor både barn og bil med, når du køber autostol.

2. Sørg for at autostolen sættes korrekt fast. Følg brugsanvisningen og stram selerne så godt til som muligt, så stolen er godt fastspændt til sædet i bilen.

3. Vælg bagudvendt autostol så længe som muligt. Det er mest sikkert for barnet.

4....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annonce