Brev:
Udvikling og leg
Hej Helen
Jeg har lige et spørgsmål mere ang udvikling
Vores søn er nu 14 uger og jeg må indrømme jeg syntes han er gået lidt i stå. Jeg syntes vi er gode til at aktivere ham på puslepuden med grin og ansigter og ligge ham på hans aktivitetstæppe, men det er som om det ikke fanger ham.
Han ligger og kikker men meget passivt (sparker ikke særlig meget og rækker ikke ud efter ting) har altid hans finger i munden. Vi prøver hver dag flere gange om dagen at putte små ting op forand ham som han kan gribe ud efter, men nej fingerne bliver i munden.
Har også prøvet at åbne hans hånd og putte ringe i hans hænder eller åbne hans hænder omkring nogle af de ting som hænger han kan trække i, men han holder et par sekunder så slipper han og putter fingerne i munden igen
De andre drenge i møder gruppen griber og hiver i ting. Der er ca. 14 dage imellem dem, ved godt at børn er forskellige og at de udvikler sig i forskellige tempoer og rækkefølger.
Vi går til rytmik en gang i ugen og vi svinger og ligger ham på maven mange gange om dagen. At ligge på maven vil han højest 1 min så brokker han sig og tager jeg ham ikke op så græder han.
Vi synger og siger rim og remser hver dag når vi ligger på puslepuden eller ligger på ...
... tæppet.
Vi har en gym. bold som vi ligger på maven på og ruller frem og tilbage og til siderne. Vi snore rundt og hænger på hovedet, men syntes stadig han er meget passiv.
Skal jeg bare slappe af eller er der noget jeg har glemt at stimulere min dreng med.
Eller kan det være det er for meget for ham?
Han elsker at stå på sine ben ude forand vores store spejl på badeværelset og "rokke" og munden går op og ned, som om han virkelig leder efter ord at sige og pludselig kommer der nogle pludre ord, og jeg svarer ham.
Han er meget mere interesseret i vores ansigter og fjernsynet (det er ikke sådan at han bliver placeret forand tv-ét, men om aftenen inden han skal i seng og nogle gange i løbet af dagen, når det er tændt, og han ligger på hans lege tæppe så drejer han hovedet helt bagover for at se på det.
Men de lege ting vi placerer foran ham eller hænger over ham virker han ikke særlig interesseret i.
Er det ok at han f.eks. ligger på maven på vores lår og ser fjernsyn med os?
Har du nogle ideer til hvordan vi kan inspirere vores søn til at gribe og sparke ud efter ting.
Hvad kan vi gøre for at inspirer ham til at begynde og rulle fra mave til ryg og hvad er nemmest for ham ? fra mave til ryg eller omvendt
Christina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Medicin til børn
Et lille barn må aldrig få medicin, uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter.
Har dit barn fået ordineret medicin, så er det vigtigt at følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage, så er det vigtigt, at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes, at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt, risikerer du, at sygdommen vender...
Omega-3 og amning
Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.
Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse) og undersøgelser viser at indtag af fisk og omega-3 tilførelsen til barnet via modermælken har stor betydning helt op til barnets 2 års alder.
Et for lavt indtag af fisk og dermed omega-3 fedtsyrer er også sat i forbindelse med forringet finmotorik og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.