Brev:
Søvn og mad - 11 mdr.
Kære Helen
Min datter er nu 11 måneder, og vi bøvler fortsat med forskellige ting. Derfor skriver jeg nu til dig igen.
Først er det søvnen. Hun sover fra 20 – 7, men med mange (6-7) opvågninger i løbet af aften og nat. Hun bliver stadig ammet i søvn, og skal ammes for at falde tilbage i søvnen ved hver opvågning. Hun sover derfor også stadig ved siden af mig i dobbeltsengen. Hun kan slet ikke finde ro selv, men har brug for kraftig stimulering for at falde i søvn – amning eller rokken i barnevogn – sådan har det jo også været hele hendes liv, så hun ved jo ikke at det kan være anderledes!
Hun vil ikke tage en sut, og sutteklud el. bamse bliver smidt langt væk i arrigskab og meget højt skrigeri, til hun får det som hun plejer og kender. Vi er klar over, at hun ikke lærer at falde i søvn uden stimulering, før VI beslutter at hun skal, men spørgsmålet er bare hvordan…
Jeg har både læst ”Godnat og sov godt” og ”Sov igennem, uden gråd”. Umiddelbart er jeg mest til sidstnævntes bløde metoder, men eftersom ingen af rådene deri har virket, hælder jeg nu mest til at forsøge med nogen af rådende fra førstnævnte. Min datter er en rigtig hidsigprop med en meget stærk vilje, og jeg tror ikke længere på, at det kommer til at ske uden kamp, sved og ...
... tårer. Hendes tremmeseng står ved siden af vores seng, men hun skal jo snart ind på eget værelse, så vi er i tvivl om vi skal flytte hende derind samtidig med at hun skal lære at falde i søvn selv, eller om vi skal tage én ting af gangen.
Både jeg og min mand er ”bløde” mennesker, der har meget svært ved at rumme hendes gråd, og det er jo nok også derfor, at vi stadig er hvor vi er. Har du et råd, til hvordan vi kommer bedst igennem den uundgåelige ”kolde tyrker”, og har størst chance for at ende med et barn der lægger sig til at sove, uden at gøre vrøvl??
En anden ting er maden. Hun er stadig på grød og mos/blendet mad og franskbrød. Alt andet laver hun voldsomme ”opkast-reflekser” af. Hun har 8 tænder, men kan alligevel slet ikke tage noget der skal tygges. Bliver vi ved at give hende, ender det med at hun kaster det hele op op, og så er vi lige vidt. Hvad gør vi, når hun åbenbart ikke kan tage fast mad – hun er jo snart et år!?
Hendes dag ser sådan ud:
Vågner kl. 7 og får grød ca. 7.30
Sover fra 9.30 – 11
Grød igen kl. 12.
Ammes 14.30
Sover fra 15-16.30
Mos/blendet mad mellem 17 og 18
Franskbrød og gnave af mellem 18.30 og 19 ( mens vi spiser)
Ammes i søvn kl. 20
Håber du kan hjælpe os videre.
På forhånd tak!
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
24. juli 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Kære Helen, Du har tidligere hjulpet os med gode råd og ro i maven, så jeg...
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
Viden om børn:
Tisser i sengen
Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.
Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.
Langt de fleste børn vokser...
Barselsorlov
I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.